Pigge tycker inte att det är någon bra idé att flytta det tilltänkta höghuset närmare Cementa. Han menar att det är havsutsikten som är det viktiga, och inte själva höghuset.

 

-Det är havsutsikten som gör att det går att sälja i Slite, och ett höghus där vi planerat skulle hjälpa Slites image. Ett höghus någon annanstans är inte aktuellt för vår del, säger Pigge Werkelin som idag inte tycker att Slite har så stor mysfaktor.

 

Lägenheterna i höghuset är tänkt att attrahera äldre bofasta gotlänningar som vill ha nära till allt.

 

Han säger att höghuset, om det byggs där det från början varit tänkt, inte skulle skymma utsikten för någon. Däremot menar han, så skulle den 10-15 våningar höga byggnaden med cirka 75 enheter få en kolossal havsutsikt. Om byggnaden, som byggnadsnämnden föreslår, skulle byggas vid Cementa så anser Pigge att hela idén med ett höghus försvinner, såvida det inte är ett monument kommunen vill ha.

 

-Det ska inte ligga precis vid stranden, utan en bit upp i anslutning till poolanläggningen. Den enda byggnad som skulle skymmas äger vi redan och den tänkte vi i så fall riva, säger Pigge.

 

Han säger att där man nu beslutar att bygga kustnära så måste det vågas exploateras hårdare. 

 

-Man vågar inte ta ut svängarna. Kommunen är rädda för att göra något nytt och faktiskt utnyttja det bästa vi har på Gotland, nämligen havsutsikt med både soluppgång och solnedgång.