Ingen mjölk på fredagar, inget mjukt bröd till soppan, ingen frukt och inga grönsaker utom morötter och vitkål. Så löd kommunens direktiv för en vecka sedan.
Men protesterna lät inte vänta på sig - skolbarnen fick massivt stöd från alla håll och besparingarna på skolbarnens mat kritiserades hårt.
I går fick barn- och utbildningsnämndens ordförande Lena Celion än mer papper att sätta in i den pärm som ska gås igenom på nämndmötet på onsdag, då klasserna 8H och 9H på Solbergaskolan lämnade över totalt 2 460 namnunderskrifter.

Snabb effekt
- Vi gör det här för att vi vill ha kvar vår mat! Vi får längre och längre skoldagar ju äldre vi blir, och vi behöver mer och mer näring ju äldre vi blir. Så vi behöver vår mat, fastslog Nina Genfäldt, som räckte över 1 234 namn från klass 8H medan Adam Scheid lämnade 1 226 namn från 9H.
Och protesterna verkar ge effekt.
Lena Celion kunde på stående fot - nästan - lova att elevernas önskan ska gå igenom.
- Era krav är helt rimliga. Vi vill inte dra ner på er mat, och vi ska göra vad vi kan för att hitta andra lösningar. Ni kan känna er ganska lugna, sade Lena Celion.

Besked på onsdag
Eleverna bad också Celion själv att sätta sin namnteckning på protestlistorna, men så långt ville inte nämndordföranden gå.
- För min del är det klart, men frågan måste formellt gå genom nämnden först. Så ni får besked på onsdag, lovade hon.