Norrländska Socialdemokraten skriver att Pigge Werkelin är intresserad av en camping på ön Seskarö i Haparandas skärgård, som ska säljas. Kontraktet går ut i årsskiftet och de som driver campingen nu är inte intresserade av att fortsätta.
- Jag träffade Haparandas kommunalråd på en campingmässa. Han berättade om Seskarö camping och sålde in idén till mig, säger Pigge Werkelin.

Nyskapare
Kommunalrådet Sven-Erik Bucht är också den man som arbetade för att få Ikea till Haparanda. En satsning som blev framgångsrik och Ikea är nu kommunens största privata arbetsgivare.
- Jag haffade honom direkt, berättar Sven-Erik Bucht. Pigge Werkelin är en nytänkare och nyskapare och vi behöver sådana som honom i Sverige.

Längre fram än Gotland
Pigge Werkelin säger att Haparanda är mycket entreprenörsvänligt och har minimalt med byråkrati. Det går att diskutera med kommun och landshövding vid samma bord, vilket han tycker är positivt.
- De ligger längre fram än Gotland på det sättet.
- Vi har klättrat mycket på rankinglistorna över entreprenörsvänlighet de senaste åren, säger Sven-Erik Bucht.
Pigge Werkelin säger till Norrländska Socialdemokraten att en av de modernaste campingplatserna i Sverige är målet. Året runt-standard på stugor som passar in i miljön och ett bassängområde är några av idéerna.

Fler kommuner aktuella
- Seskarö är verkligen en pärla, säger Sven-Erik Bucht. Vi har en enorm, outnyttjad potential här i Haparanda och på sommaren invaderas vi av turister. Vi behöver någon som kan ta hand om dem.
Men Pigge Werkelin tittar även på andra platser i Sverige som kan vara intressanta. Vilka det är vill han ännu inte avslöja.
- Dels handlar det om läget och dels om inställningen hos kommun och länsstyrelse, säger han.
Om allt går vägen kan arbetet med att rusta upp campingen börja om några månader.
- Men även andra kommuner ska få presentera sina idéer, säger Pigge Werkelin.