Familjen och musiken är drivkraften i hennes liv.
- Jag skulle aldrig orka med mitt jobb om jag inte hade musiken, säger Annen.
Och jobbet det är sedan några år som projektledare för Werkelinbolagens Strandbykoncept. Men det återkommer vi till.
Först lite mer om det som hände innan.
- Jag växte upp i Slite, som då hade ett rikt musikliv. Det var fler som spelade instrument än fotboll.

Världsrekord
Sjungit och spelat har hon alltid gjort. Från att som treåring ha framfört Kungens lilla piga via skolkören, fiolspel, Tiljans Talanger, Talang -86, jazzdans, gitarr och piano till tjejband, gospel och dansband.
- Jag och min man, Magnus, hade dansband. Och vi var med och satte världsrekord i Katrineholm. Vi var 100 band som spelade i 100 timmar. Så vi finns med i Guiness Rekordbok.
Annen har sjungit med Robert Broberg, Roger Pontare, Lill-Babs, Herreys och Bosse Larsson. För att nämna några.
Hon har eget rockband, showgruppen Hot Staff som gör shower med allt från jazz till hårdrock. Hon syr scenkostymer, har barngrupper och sjunger på bröllop och begravningar.
- Det är kul att jobba med musiker, men roligast är att jobba med sådana som jag. Som tycker att helheten är det viktiga, upplevelsen det ger publiken när vi använder rösten och kroppen. Och så dräkterna med mycket glitter och glamour.

Många olika projekt
De senaste åren har Annen jobbat mest med krogshower.
Men det är som sagt på fritiden.
Efter jobb på Cementa, blev det bland annat inredning för offentliga miljöer, vuxenutbildning och med Slite marknad.
Så började hon på Kneippbyn där hon hade hand om nöje, teater och försäljning. Hon lärde känna Pigge Werkelin och efter tsunamikatastrofen tog han sånglektioner av Annen.
- Så bad han mig sälja hus. 28 villor som skulle byggas vid Munthes i Vibble. Jag har alltid jobbat med olika projekt och på två veckor sålde jag 13 hus för två och en halv miljon kronor styck. Hus som bara fanns på ritning. Jag tror att jag är bra på att förmedla stämningar och möjligheter. Men jag har också avrått människor när jag märkt att detta inte är deras dröm.

Blickar mot fastlandet
Annen och hennes familj köpte själva ett av husen. Hon och Magnus har två barn, Richard, 14 år, och Felicia, 8 år.
- Barnen är fantastiska. De tycker att jag är en ovanlig mamma, men att det är roligt. Och jag spenderar mycket tid med familjen, även om jag jobbar en del av tiden hemma.
Efter projektet i Vibble blev det Snäcks camping, Slite Strandby och Björkhaga.
- Nu ligger mycket på Gotland vilande efter detaljplanarbeten och överklagande. Det har fått Werkelinbolagen att vända blickarna mot fastlandet.
- Vi säljer vårt Strandbykoncept som går ut på att gradera upp traditionell camping till strandbyar, minst fyrstjärniga anläggningar. Nästa vecka blir det första huset på Öland klart. Falun har också köpt konceptet och vi jobbar med ytterligare sju destinationer och lär vara fulltecknade flera år framåt.
- På dessa platser går det som på räls, politiker, tjänstemän och andra är entusiastiska och det motstånd och krångel som finns på Gotland har vi inte mött någon annanstans. Man kan säga att det blivit en mycket god affärsidé av våra motgångar på Gotland.
- Visst ska vi vara rädda om Gotland, men vi tycker att vi är det. Vi skapar oaser, och gör kuster och stränder tillgängliga för alla. Gotland är unikt, men det mesta av det unika finns ju kvar.
Annen älskar som sagt när det är mycket på gång. Och hon har svårt att säga nej när det är något hon tycker är roligt. Men ibland säger kroppen ifrån. Som nu.
- Två gånger om året, första veckan i juni och veckan före jul, får jag ryggskott. Det är fjärde året nu. Och jag avskyr att bli så begränsad, men jag behöver väl ta det lugnt några dagar.

Galen i jul
Annen är fullständigt galen i jul och julstämning. Hon har 20 banankartonger med julpynt, och gör om hela hemmet inför jul. Allt byts ut mot juliga saker, till och med tavlorna. Runt 200 tomtar ska fram och så ska det vara kungsgran och girlanger kring varje gardinstång.
- Dessutom spelar jag julshow varje år, och det blir det i år också. Så det är kanske inte konstigt att jag ligger där med ryggskott dagarna före jul. I år har vi faktiskt bestämt oss för att fira jul utomlands, så jag hoppas att jag slipper bli dålig.
Det projekt som ligger närmast på det privata planet är att sluta röka. Inte för att hon mår dåligt, utan för sångens skull.
- Jag har tappat lite toner på höjden, och de vill jag ha tillbaka. Jag har anmält mig till en sångpedagog i höst, så till dess ska jag vara rökfri, säger Annen bestämt.