Bland alla förslag om hur man ska stärka varumärket "Magiska Gotland" testade GT en av Tiina Mykkänens favoriter på några företagsledare på Gotland.
Mest kritisk är Krister Fingal, vd för Payex med verksamhet på flera ställen.
- Det är klart att vi kan hantera olika tidszoner. Men jag ser det mera som ett skämt. Varför krångla till det? Ett bättre förslag är att ha det som i Åre, med en "gräddfil" för dem som är skrivna där, till exempel på Systemet eller när du söker bygglov. Om det är enklare att bo här kan det kanske vara värt högre skatt, resonerar Krister Fingal.
Jesper Kärrbrink, vd för Svenska Spel, är väldigt negativ.
- Det skulle bli väldigt besvärligt för oss med tanke på integrationen mellan Visby och Sundbyberg och alla möten och resor. Och det skulle bli problem för själva spelet om våra it-system skulle ha en annan tidszon
Eric Johansson, ansvarig för kapaciteten på Destination Gotlands färjor.
- Man får kanske ha två kolumner i turlistan och det går att lösa. Besöksmässigt tror jag att det är ett plus med en extra soltimme på kvällen.
Conny Bohlin, vd på Gotlandsflyg.
- Det är en spännande idé. Gotland lyfts på kartan. Det blir ännu mer magiskt med en annan tidszon. Och det innebär inga problem för oss.
Yngve Andersson, vd för Ryftes i Fole, skickar fem långtradare grönsaker om dagen till fastlandet med färjorna.
- Jag tycker att det låter märkligt. Jag hade hellre vintertid året runt, det skulle bli mindre övertid för oss. Jag ser inga fördelar med förslaget, säger han.