Företrädare för turistnäringen på ön jublar över beskedet.
- Bättre reklam än så här kan vi inte få, säger turistchefen på mobiltelefon från Egypten.
För en tid sedan gjorde produktionsbolaget For Four, som svarar för inspelning av all förhandsreklam i Fyran, två trailrar för programmet Körslaget på Furillen och Halls huk samt på ön Grauten. Det var körledarna Linda Bengtzing och Markoolio som medverkade i dessa. Erfarenheterna var mycket goda.
- Det var så otroligt lättjobbat, säger producenten Rebecca Prenonius. Folk var jättegulliga och det finns ju så mycket filmkunnande på ön, som vi kan dra nytta av. Därför kommer vi från och med nu att ha en nära nog permanent verksamhet på Gotland.

Let´s dance
Redan i dag, tisdag, äger en ny inspelning rum, denna gång i Visby.
- Det som skall spelas in är en trailer inför nästa års upplaga av Let´s dance, berättar Rebecca Prenonius. Beslutet om detta fattades med mycket kort varsel, men det är bäst att smida medan järnet är varmt.
Årets finalister, Tony Rickardsson och Tina Nordström, kommer att medverka. Platsen för själva inspelningen är dock hemlig medan det däremot har läckt ut att inspelningen kommer att ta sin början kl 13.
Enligt vad GA erfar har man behov av ett hundratal statister som skall utgöra publik vid inspelningen.
Hur skall ni få tag i dessa utan att avslöja inspelningsplatsen?
- Vi kommer att ha en samlingsplats utanför Alis kiosk på Öster, säger Rebecca Prenonius. Vi måste ju själva få välja ut vilka statister vi vill ha. En timme innan inspelningen drar igång startar vi uttagningen av medverkande.
Vilka krav har ni ?
- Det skall vara vanligt folk helt enkelt. Det viktigaste är att dom tål att se naken hud utan att vända bort blicken. I dansens virvlar kan det ju skymta fram både det ena och det andra.

Trolig plats
En flanör sände sent i går kväll ett sms till GA:s redaktion med följande lydelse:
"Vad pågår utanför D-porten? Bron har smyckats med gröna växter, kulörta lyktor och strålkastare. Ngt jippo?"
Det är därmed inte någon särskilt djärv gissning att tro att det är där som inspelningen skall ske.
Tony Richardsson, den framgångsrike speedwayföraren, tycker att det skall bli roligt att komma till Gotland.
-  Jag tar cykeln med mig och kan mycket väl tänka mig att köra några varv på er speedwaybana om det är några fler som ställer upp, säger han.
"Mat-Tina" har redan tillbringat ett par tre dagar på ön och bott hos matambassadören Dieter Paun. Hon ser fram emot inspelningen, men säger sig tyvärr vara trött på den gotländska mathållningen.
- Jag har blivit serverad lamkött och morötter i alla möjliga färger vareviga dag här, säger hon. Tyvärr har det gjort att jag fått viss avsmak för det gotländska, som jag inte kommer att förmå mig till att ha med i mina matprogram under de närmaste åren i alla fall.
Detta kan man kanske beklaga, men det uppvägs troligen med råge av att Gotland kommer att figurera på bild i ett otal positiva sammanhang i rutan framöver.