Det är söndag förmiddag och folk strömmar som vanligt till Klintehamn för att gå på auktion. I hallen är familjen Nilsson förberedda och det hela är i gång.
-Vi prioriterar auktionen på söndagarna, sa Sven-Olof Kask. Om vi inte ska vara barnvakt eller något annat speciellt så är det auktionen som gäller. Alltid hittar man något.
Sven-Olof stod och bläddrade i en bunt med gamla Gotlänningen från 1950-talet.

Räknar sig som gotlänning
-Den här är från 1953 och det var första året som jag kom till Gotland. 1958 flyttade jag hit så jag räknar mig som gotlänning nu.
I den tidning han hittade från 26 maj 1953 berättades om kung Gustav VI Adolf som skulle besöka Gotland dagen efter.

Kul att läsa
-Kul att läsa och se vad som hände då, sa Sven-Olof. Men det är inte säkert att jag köper det. Man vet aldrig vad man kommer hem med. Ibland blir det ingenting.
Efter bara en kort stund kommer folk bärandes på fyndlådorna. En låda med gamla lp-skivor i vinyl för 120 kronor, en låda med julsaker, bland annat en broderad julgransmatta, för 130 kronor, många lådor med blandat husgeråd för 50-lappen.

Bra pris
-En Nylund-vas för 1300 kronor, var ett bra pris. Men slaktarbänken gick för 100 kronor. Det hade blivit bättre pris om det hade varit sommartid, sa Peter Nilsson. Det var en gammal bänk som använts att hugga kotletter på med yxhugg som gett tydliga spår. Fastlänningar skurar av den och använder som en bra sittbänk. Det kan ju vara lite speciellt att sitta på en slaktarbänk.

"Man vet aldrig"
Henrik Almgren står och håller i en gammal smörbytta som används till att kärna smör i.
-Nej, jag är inte ett dugg intresserad av sånt här, sa Henrik. Det är min sambo som alltid vill på auktion, jag bara följer med.
Men man vet aldrig, rätt som det är så hittar man något som man vill ha.
Ja, på auktion ska man göra fynd och många passade på i går. Det var inte så mycket folk och priserna var bra, eller normala, som Peter sa.
-Vissa saker är bara inte inne just nu men intresset brukar komma tillbaka.