Men nu är Schlagersagan slut för den här gången.
Uppladdningen som startade i november tog slut i en fulländad scenshow där allt satt som det skulle, trots det försmädliga och illavarslande avbrottet precis när nummer sju, "Jag saknar dig ibland", skulle presenteras.
- Vi tog bort lite av koreografin, det blev för stort, låten försvarnn, berättar Marie Nilsson Lindh precis efter direktsändningen.
*
Det första genrepet var lite ängsligt och den mafffiga höjningen satt inte alls.
Men något hade tydligt hänt tills det var dags för nästa genrep, då var det ett helt annat självförtroende som strålade ut och Ainbusk visade sig från sin allra bästa sida.
Och det gick minst lika bra när det var dags.
Men det hjälpte alltså inte.
- Vi har ju förstått att vi var favorittippade även om vi inte läst några tidningar men vi har struntat i allt för att vara beredda på att det kunde bli hur som helst, förklarade Marie Nilsson Lindh som ändå så klart är besviken.
- Men vi är så otroligt nöjda och alla runt oss också, alla som gjort låten och det är ju det viktiga, att vi gjort vårt bästa.
Ingela "Pling" Forsman som skrivit texten tillsammans med Henrik Wikström håller med:
- Ainbusk kunde inte ha gjort det bättre, sa hon som är van att sitta i Green rom på olika platser i Sverige så här års.
Hon konstaterar också att det är nu låten börjar leva och att det kommer att stå klart på lite längre sikt vilken melodi som är den riktiga vinnaren.
*
På efterfesten blixtrade kamerorna hysteriskt när Ainbusk kom och när Josefin och Alexander Bard kramade om varandra blev det också blixtkalas.
Här vimlade artister, reportrar och fotografer, tevefolk, fans, släkt och vänner, i en härlig röra.
Här syntes också fler gotlänningar, bland andra Einar Steen och Danne Persson, den sistnämnde sköter ljuset vid Melodifestivalen sedan många år, Einar Steen hade vägarna förbi och jobbar med ljud för artister som The Poodles.