Hon har varit med förr när det har handlat om omorganiseringar och nedläggningar. Först arbetade hon på Ericsson som sedermera blev Flextronics, därefter på Försvarsmaktens centralenhet.

Rejäl nystart
Sedan oktober 2005 har hennes arbetsplats varit på Riksutställningar där hon jobbar som ekonomiansvarig.
Första arbetsdagen i det nya huset på A7-området var i torsdags.
-Det känns som en rejäl nystart och nu är äntligen alla samlade på samma ställe, säger Ylva Svangren.

Många dystra miner
När hon började på Riksutställningar var flyttbeskedet till Visby klart. Många tog omlokaliseringen hårt och på arbetsplatsen i Stockholm var det många dystra miner.
-Det var många som var deprimerade och ledsna, och det är klart sådant påverkar ju en. Men med facit ipå hand var det nyttigt för mig, jag fick lära mig den gamla organisationen innan jag kom hit.
Under tiden hon jobbade i Stockholm pendlade hon med flyg från hemmet i Visby. Då, hade hon en restid på två och en halv timme från dörr till dörr.
-Jag klockade tiden det tar för mig att cykla hemifrån hit till A7, och det tar bara sju minuter.
Inredningen domineras av kalksten och alla trädetaljer och möbler är i lärkträ. På väggarna hänger konstverk från den digra samlingen man hade i Stockholm.

Otroligt vackert
-Mitt första intryck av det här huset var "oj, så fint det blev!". Det här huset är anpassat efter våra behov och det är otroligt vackert.
Hösten 2008 flyttar Riksantikvarieämbetet in i den andra delen av huset som fortfarande håller på att byggas. Tillsammans kommer man bland annat att dela på reception och lunchrum.
-Vi kommer att ha mycket utbyte av varandra, inte minst vi som jobbar med administration, säger Ylva Svangren.

43 anställda
Sedan oktober 2006 har man suttit i tillfälliga lokaler på Björkanderska i inre hamnen. Med till de nya lokalerna på Artillerigatan följer 13 anställda från Stockholm. Efter nyår räknar man med att personalen är intakt igen, med totalt 43 anställda.
En av de som flyttade med till Visby var Anneli Strömberg-Fatty som arbetar som kommunikationsansvarig.
-Det känns som om 2007 var ett mellanår, nästa år är det på riktigt igen, säger hon.
Att flytta med till Gotland hade hon inga betänkligheter för säger hon. Som värmlänning kände hon sig inte begränsad till Stockholm.

Modigt gjort
För Ylva Svangren känns det som att hon är tillbaka på utgångsläget, inte långt från gamla P18-området.
-Det är ju modigt av Riksutställningar att anställa en sån som mig, som varit med om två nedläggningar på så kort tid, säger hon och skrattar.