Det har varit hans hobby i 35 år nu. Mats Rådberg och Rankarna har alltid funnits. I alla fall sedan 1969. Och fortfarande turnerar bandet runt om i landet, på countrygalor som den här på Kneippbyn.
Men Mats Rådberg gör det mest för att det är så himla kul. Till vardags är han arkitekt, just nu ritar han på Hammarby sjöstad i Stockholm.
- Det händer ganska ofta när ett byggmöte är klart att någon ber om en autograf, till frun, skrattar Mats.
Det bjuder han gärna på, för Mats trivs med livet som arkitekt och hyllad countrymusiker på helgerna. Sommartid blir det ungefär varannan helg som det sju man starka bandet äntrar turnébussen och kör ut i landet. Kneippbyn i går, Hasses lada i Båstad i kväll. Degerfors, Säter, Åre, det blir några mil på ett år.
- Det finns något i den här musiken som tilltalar alla, säger Mats.
Förmodligen är han inne på tredje generationens publik, hela tiden kommer det nya yngre som fyller på.
På scenen i går kväll fanns också bland andra gotländska Rancheros, Hot Staff, Bad Boys och Annika Fehling. Och så dansarna, så klart. Att line-dance är populärt går inte att ta miste på. För säkerhets skull har Kneippbyn därför tre dansgolv på en gång. Astu Stompers och Stockholm Linedancers var i går kväll i gång långt före musiken!
Wincent Ullgren och Jonne Utas lyste i sina vita hattar en liten bit därifrån.
- Gotland är ett countryland och självklart ska vi ha vår egen återkommande festival här på ön, säger Jonne.
Han hoppas att de gotlänningar som gillar musiken ska ställa upp och komma. Han tror att evenemanget kan behöva några år på sig för att bli etablerat, men att intresset absolut finns här på ön.