Åtminstone var intrycket det ovan beskrivna under lördagen. Då vimlade det.
Visby marknad på Skarphäll verkar ha kopplat greppet på publiken. Kanske är det för att alla hittar något som intresserar här. Det finns något för alla åldrar och för alla plånböcker. Här kan man handla nästan allt från någon liten udda sak på Lions loppmarkad till en spliterny bil. Man får ju lov att räkna in alla affärerna i marknaden också.
Lions traditionella loppmarknad är värd ett eget litet kapitel. Den är imponerande stor arealmässigt och därmed också innehållsmässigt. Möbler, kläder, böcker, småprylar...utbudet är enormt. Lite ödsligt såg det väl ut vad det gäller besökare mitt på lördagen, men det kanske var en felbedömning. När aktiviteter sprider ut sig över stora områden kan det se tomt ut utan att egentligen vara det.
Den som ville kunde provsitta ett Viggen-plan på ett annat håll, Petter Blå heter planet, som hade rullats till marknadsområdet från det närbelägna flygmuseet. Flygplanet stod stilla och höll sig på marken i motsats till de allra flesta attraktionerna på tivolit, där ett pariserhjul stack upp över allt annat.
Astu Stompers fanns på plats få lördagen och åskådarleden var täta när de hade uppvisning i line dance.
Knallarna hade lagt beslag på en stor del av gatumarken denna helg och utbudet i stånden verkade vara det som hör en riktig marknad till.