Årets utställning heter "Häxkonster", och när hemslöjdskonsulenterna Frode Falkenhaug och Sara Öhman i februari uppmanade öns slöjdare och konsthantverkare att tänka i nya "häxigare" banor blev gensvaret stort. Sjutton konstnärer hade vernissage i går.
Här finns handspunnen ull som stickats till läcker mössa och halsduk av AnneMarie Appelqvist. Siv Bergentz väggpläd "Kyssen" bjuder betraktaren på en rejäl portion fantasi och humor. Små gröna grodor skuttar runt och över dem svävar röda läppar. I väntan på kyssen. Små kronor i guld skvallrar om upplösningen.
Utställningen visar på bredd, men också att konst och hantverk när det är som bäst kan vara riktigt roligt.
- Bra slöjd och konsthantverk ska innehålla magi, säger Frode Falkenhaug som förklaring till utställningens förhäxande namn.
Frode berättar också att temat för en del av utställarna blev en stor utmaning. Ulla Ahlby tänjer på gränserna och hennes bidrag är stort och utmanande. Är det en krona i betong eller en gigantisk fruktskål?
Två som verkligen lyckats med konststycket att locka fram magin hos föremålen är Yvonne Habbe och Britt Dahné. Mängder av små kalotter dinglar i trådar från taket. Där svävar de tillsammans med enorma rockor, stickade av Anna-Stina Larsson. Rockorna går även att använda som schalar.
Utställningen pågår varje dag fram till den 12 april.