Klockan fem i lördags eftermiddag var det dukat för stödkonsert för hemlösa i Visborgskyrkan i Visby.
Kyrksalen var välfylld, kaffe och bröd uppdukat i en annan sal, i andra rum förberedde sig artisterna.

Extra stolar
När var kyrkan senaste så välfylld? Frågan gick till prästen Jonas Johnsson, tillika konsertens konferencier.
-Ja, det var väl vid juldagsmässan och vid konfirmationer, sade han.
Men det sade han innan alla som hade tänkt komma, verkligen hade kommit. För det kom bara mer och mer folk. Extra stolar bars in, nya dörrar öppnades, människor hängde i korridorerna.

Hela kyrkan sjöng
Och när trubaduren Janne Ström greppade gitarren och började sjunga fick han med sig hela kyrkan i allsång, och då gungade det ordentligt. Efter honom kom Lennart Wahlman, senare Gunnar Järeld, Bacchii Bröder, Saxon Four och många andra.
En av artisterna var Bo Albertz. Varför ställer han, liksom de andra, upp gratis?
-Eftersom jag inte har så mycket pengar att skänka bort, kan jag i alla fall ge av min musik när det handlar om sådana här välgörande ändamål.

Viktigt att stödja
En av besökarna var Simone Spånghagen. Varför hade hon kommit?
-Jag tycker det är viktigt att stödja projektet med Härbärget och eftersom jag har förhinder, inte kan jobba där på nätterna kan jag i stället bidra med pengar till verksamheten.

Gav mersmak
Det var Kris, kriminellas revansch i samhället, som tog initiativet till stödkonserten i går. Aldrig i sin vildaste fantasi hade Kris-ordföranden Eva Jansson kunnat föreställa sig så mycket folk.
-Vi hade räknat med 100 personer, men det kom så många fler. Det var jätteroligt och jag tror nog att vi skulle kunna göra om det här, det ger mersmak!
Under kvällen samlades det in pengar samtidigt som man sålde fika, som skänkts av olika butiker. Totalt fick Kris in nästan 24 000 kronor.
- Allt ska gå till Birkagården, säger Eva Jansson.