Initiativet till konserten kommer från Kris, kriminellas revansch i samhället.
-Vår tidigare ordförande och jag var på ett möte där det talades om att Birkagården hade tufft med ekonomin. Vi tycker att härbärget är viktigt och tänkte att vi skulle kunna göra något för att hjälpa till.
Så dök tanken på en stödkonsert upp, berättar Eva Jansson, ordförande för Kris på Gotland.

Stort intresse
Intresset var stort. Visby domkyrkoförsamling, Röda korset och föreningen Vägen - hela människan hakade på och är nu med och arrangerar. Platsen blir Visborgskyrkan i Visby och konferencier blir prästen där, Jonas Johnsson.
De som medverkar med sång och musik är bland andra Bo Ahlbertz, Gunnar Järeld, Bacchii Bröder, Anders Schilling, Sax on Four, Evert Jansson, Byggnads PRO-kör och Lennart Wahlman.
-Det har varit jättelätt att få tag i artister, säger Mona Crusell på Röda korset.Tyvärr hade de kvinnor vi frågade inte möjlighet just den här dagen, så det blir bara män. Men det är ju också mest män bland de hemlösa.
Kris medlemmar har delat ut ettusen flygblad inför konserten och affischer har satts upp över hela Visby.
-Jag trodde inte att det skulle bli så stort, säger Eva Jansson. Men det är jätteroligt att många engagerar sig och hjälper till. Det känns bra eftersom det är en viktig sak.
Inträdet är gratis, men det blir insamling som arrangörerna hoppas ska ge en bra slant till Birkagården. Via sponsorer har man också fått kaffe, korv och annat som säljs till förmån för de hemlösa.