Tillsammans med hunden Milla lyckades Sandra Sjöberg vinna årets svenska mästerskap i hundsporten agility, som för några dagar sen hölls i Sundsvall. Minna är en shetland sheepdog och duon tävlade i det indiviuella loppet för hundar i viktklassen "small". Tillsammans toppade de prispallen före hundarna Ella och Inna. Glädjen efter vinsten är stor, speciellt med tanke på att den gotländska duon missade fjolårets SM, och Sandra hade gott självförtroende inför tävlingen.

– Jag var redan innan tävlingen inställd på att vi skulle vinna och det gjorde vi till slut, vilket känns fantastiskt kul, säger Sandra Sjöberg.

Sandra är från Havdhem och har sedan flera år tillbaka tävlat i just agility och har varit med i svenska landslaget i flera år, bland annat när VM hölls i Italien 2015. Inför årets SM har segerduon inte tränat mer än nödvändigt.

– Milla är sex år gammal och är en väldigt erfaren hund. Så vi har inte behövt ligga i någon hårdträning direkt.

Efter vinsten blickar de båda framåt och laddar nu upp inför kommande tävlingar och det ser ut att bli en intensiv höst med åtminstone två stora tävlingar, Nordiska mästerskapet, NM, och årets världsmästerskap. I årets VM, som ska hållas i Kristianstad, förväntas ett 40-tal länder ställa upp. Däribland Sandra och Milla.

– I augusti ska vi till Finland för att tävla i NM, och i oktober är det dags för VM igen. Det känns extra roligt med VM i år, då det för första gången ska hållas i Sverige.