Mycket tyder på att det blir ett av de bästa åren för tävlingen. Vi har begett oss till hästskon och träffat Conny Bohlin för att ta reda på hur årets lopp kommer att bli.

– Banan är i sitt bästa skick på 20 år, och regnet som kommit nu i veckan har varit väldigt bra för banan, säger Conny Bohlin, vd för Nordic sport och event som arrangerar tävlingen.

Årets tävling är den 35:e i ordningen, och förra året var den blötaste banan i loppets historia. Men riktigt så blött kommer det inte bli i år, även om leran självfallet kommer att märkas av.

Artikelbild

– Det kommer inte bli som det var förra året. Vi har arbetat fem hela dagar på banan med två maskiner som breddat och lagt tillbaka massa på banan. Det kommer bli mycket lera, men det kommer gå snabbare i år vilket kanske kan resultera i lite fler skador, säger Conny Bohlin.

Nytt för i år är att Gotland Grand National är med i världsserien Wess, World Enduro Super Series, där världseliten inom enduro tävlar runt om i världen. Något som kommer att märkas av under årets lopp.

– Jag tror det blir det bästa året, tack vare den nya världsserien som vi är med i. Själva den sportsliga delen har aldrig varit såhär bra, på varken dam- eller herrsidan. Vi har hela världseliten här som är med i den här serien. Så det ska bli oerhört spännande att följa dem i loppet, säger Conny Bohlin.