Vallentuna kom till Gotland för att hålla drömmen om allettan vid liv.

Samtidigt kunde hemmalaget definitivt bli klart för serien.

En poäng räckte. Nu blev det två efter att Mikael Adamsson avgjort på suddenstraffar.

– Kanske påverkar det oss att vi i stort sett var klara för allettan. Det var ingen jättebra match från vår sida, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma.

Båda gästernas mål under ordinarie tid var tveksamma. Vid 1–1 blev burväktaren Martijn Oosterwijk bryskt påkörd, innan Oskar Söderberg kunde sätta kvitteringen.

– Frustrerande! Vi fick nyligen ett mål bortdömt mot Hudiksvall för att vi skulle haft en spelare i målgården. Nu var det okej att köra över målvakten. Det var en solklar utvisning och den finns på video, fortsätter en irriterad André Lundholm.

2–2-kvitteringen var kanske ännu mer tveksam och frågan är om pucken överhuvudtaget var över mållinjen. Men trots vilda protester från spelare- och ledare i Visby Roma dömde domaren mål.

– Jag har väldigt svårt att se att den pucken var inne.

Vallentunas poängkung Marcus Andersson noterades för målet.

Efter fem straffar och två mål vardera fick suddenstraffar avgöra. Efter att Johannes Sandberg först missat sin chans kunde Adamsson avgöra. Hans andra straffmål för kvällen.

För Visby Roma återstår två matcher (Hammarby i morgon och Väsby på onsdag), innan allettan startar efter jul.

– Vi har kommit igång efter en dålig första halva. I takt med att spelare har kommit tillbaka från skador har det sett bättre ut, säger André Lundholm.