Robin Melin, 25, följde söndagens 6–2-seger mot Onyx IBK från läktaren. Troligen har han gjort sin sista match i Visby IBK – åtminstone den här säsongen.

– Före torsdagsträningen sa tränaren (Niklas Hovivuori, tränare i Visby IBK) till mig att ”om inte sjukdomar eller skador uppstår så kommer han inte att använda mig mer den här säsongen”.

Hur reagerade du då?

Artikelbild

| Tung säsong. I fjol gjorde Robin Melin 43 poäng, i år har det blivit 12.

– Jag blev förvånad eftersom min femma gått 4/0 mot Skoghall och jag gjorde mål. Det kändes som att det var på gång att släppa. Sedan kom det här beskedet. Efter träningen sa jag ”jag är inte motiverad kriga på träningarna om det inte finns något att kriga för”. Jag kommer inte att träna med laget den här veckan.

Niklas Hovivuori, tränare i Visby IBK är fåordig när det kommer till petningen:

– Det är en konkurrenssituation och just nu räcker inte Robin till.

Robin Melin har under många säsonger tillhört Visby IBK:s främsta spelare och mest tack vare sitt giftiga skott. I år har speltiden reducerats kraftigt. Mot Malmö borta var han bänkad och i takt med att speltiden minskat har poängen uteblivit.

Förra säsongen gjorde Robin 43 poäng (18+24) på 22 matcher. I år har det blivit 12 (7+5) på 20 matcher.

– Det är inte så att jag saknar självkritik. Jag kunde säkert ha tagit i hårdare någon gång och erkänner att jag inte utvecklats så mycket de 2–3 senaste åren utan har levt på mina offensiva kvalitéer. Men jag har presterat och är väl en av de som avgjort flest matcher de senaste åren.

Hur är det att stå utanför?

– Jäkligt trist, jag vill ju vara med på planen och bidra.

Från läktaren har det varit tydligt att du inte kommit upp i ”din nivå"...

– Jag håller med, men blir du petad tar det på självförtroendet. Jag skjuter ju knappt längre. Jag känner att jag gör jag något misstag så kanske min plats ryker. Det har gjort att jag tappat glädjen och sedan i julas känt att jag bara vill skita i innebandyn.

Har du fått någon motivering?

– Ja, jag är inte ett dugg konflikträdd utan har ifrågasatt det. Tränaren har tyckt att jag var dåligt tränad och att jag måste bli mer defensiv. Så där jättevältränad har jag aldrig varit. Jag kör på vilja och hjärta och jag gjorde ändå 43 poäng som back i fjol.

Hur ser du på din framtid i klubben?

– Jag har spelat 17 år i den här klubben och mina känslor är starka, men det vore kul att ge sig i väg en säsong. Funkar det inte är det bara att flytta hem. Jag tror att jag kommer att gräma mig om jag inte ger det en chans någon gång.