0–1-underläge och två matcher i Jönköping.

Det var inget som skrämde Visby Roma. I stället vann laget dubbelt och gick vidare.

– Starkt, det måste man säga. Verkligen alla gjorde ett bra jobb, säger Erik Palm, som värvades från degraderade Haninge strax innan säsongen drog igång.

Visby Roma har annars varit upp och ner i vinter. Även den första matchen mot Dalen lämnade en del att önska.

Vändningen kom på bortais, den gångna helgen.

– Det tycker jag, vi spelade säsongens bästa hockey. Vi gjorde kanske inte så många mål, men spelade stabilt defensivt och gjorde väldigt få misstag. Ofta sådana faktorer som gör att man kan gå långt i ett playoff, tillägger han.

3–2-segern efter förlängning i lördags följdes upp med 3–1 dagen efter.

– Jag tycker att vi var det klart bättre laget, i båda matcherna och hade mer ork. Det märktes tydligt.

Precis som laget har Palm – som skolats i Djurgården – varit något ojämn. På 35 matcher har backen gjort nio (3+6) poäng.

– Jag kom in sent och det var lite segstartat. Det handlade mest om att lära känna laget och komma in i spelet. När jag började göra det åkte jag på en hjärnskakning.

Tillbaka på isen började han ta för sig mer och noterades för två mål i bortavinsten mot Väsby.

– Det har rullat på efter jag kommit tillbaka, det känns bättre och bättre.

Hur vill du beskriva dig själv?

– Jag är en tvåvägsback, inte supergrym på något speciellt. Har ganska bra skridskoåkning, spelsinne och gillar att hänga med i anfallen.

Nu väntar Vimmerby, första matchen spelas i Visby i kväll.

– Vimmerby har gjort en bra säsong och vi har varit lite knackiga, så lite favoriter är dom väl. Men det känns svårtippat på förhand, vi har en bra chans tycker jag.

Smålänningarna krossade Visby Roma i allettans första möte med 6–1. Sedan vann Visby Roma med 4–3, efter att ha varit i ledningen med 4–0 inför sista perioden.

– Då spelade vi riktigt bra i två perioder och började sedan slarva. Vimmerby är ett sådant lag man inte kan bjuda något på, det är dom för skickliga för. Därför blir det oerhört viktigt att göra få misstag nu, som mot Dalen.

Matcherna mot Dalen var typiska playoff-matcher, med heta känslor och många utvisningar. Typisk Visby Roma-hockey.

– Vi steppar upp när det verkligen gäller något och blir väl lite tjurigare kanske. Och när vi blir det är vi inget roligt lag att möta, säger Erik Palm.