Som spelare vann han dubbeln (serien och slutspelet) med Tunet och fick spela i Europacupen.

Nu vill 40-åringen göra sammar resa som tränare.

– En från Tunet hörde av sig till mig på messenger och frågade vad jag hade för planer nästa säsong. Jag tänkte ”Yes, nu är det äntligen dags för comeback” och svarade att ”Jag är fri och kan träna upp mig” (skratt). Han svarade bara ”Lugn och fin, du är tänkt som tränare”.

Trond Ringwall har ingen tränarutbildning eller erfarenhet av att vara huvudtränare, men tanken har funnits där.

– Det är rätt sjukt. Jag åkte över och träffade klubben och sålde in vad jag tror att jag kan tillföra och de sålde in klubben bra. Jag var ganska hård mot Tunet och sa att Gotland är mitt paradis och att det skulle mycket till för att jag skulle lämna. Jag trodde faktiskt inte att de skulle höra av sig, men det gjorde de rätt snabbt.

Sedan tre veckor är han på plats i Oslo och i en klubb som tappat många spelare.

– Jag har ingen playbook på 50 sidor med mig utan grundförutsättningar i olika moment som min förhoppning är att spelarna ska utveckla på egen hand. Jag vill att de ska använda hjärnorna och inte springa och fråga mig.

Vad kan du tillföra som huvudtränare?

– Jag har haft många tränare som kan allt om innebandy, men inte det mänskliga runtomkring. Jag är tvärtom. Jag kan människor och förstår mig på gruppdynamik. Får du bara ihop gruppen så har man fantastiskt mycket vunnet.

Vad har klubben sagt att de vill ha av dig?

– De ville ha ett känt ansikte och någon som kan ta kommando och få ihop gruppen.

Förutom att bli huvudtränare för A-laget så kommer Trond Ringwall även att fungera som spelarutvecklare gör klubbens U17-lag.

Tunet har under många år tillhört toppen av norsk innebandy, men guld har det inte blivit sedan Trond var med om att vinna dubbeln 2009 (serien och slutspelet).

– Tunet är en professionell förening och ligger i framkant i norsk innebandy och ska vara med och slåss om guld varje år. I år har vi inte satt något resultatmål, men jag har svårt att tro att spelarna siktar lägre än så.

I fjol blev det respass i en femte och avgörande semifinal. Senaste finalen spelade man 2014.

– Innebandyn är ganska statisk och det händer inte så mycket nytt. Jag kommer utgå från att vi ska bryta mönster. Nu ska vi sätta spelsystemet. Det kan ta lite tid, men kommer att bli bra på sikt.

I Norge brukar toppklubbarna alltid krydda sina trupper med ett par svenska namn. I Tunet finns inga svenskar i dag, men Trond Ringwall har en Visby IBK-bekanting i kikaren.

– Jag jobbar hårt på att få hit Maximiliam Gureng. Max skulle dominera här och jag försöker få honom att förstå det.

Norska elitserien startar den 17 september och Tunet börjar hemma i Höyenhallen mot Grei.