Visby Roma inledde Allettan med två vinster, sen har det varit en tung period tills man bortaslog Valbo och sen krossade man Kristianstad hemma med 6–1.

Nu fortsatte man i samma fina anda och Vimmerby fick inkassera sin fjärde förlust i allettan och Visby Roma tog sin tredje raka seger.

– Vi har växlat upp lite och krigar mer och täcker skott, säger Einar Engström, Visby Roma.

Artikelbild

| Målvakt. Visby Romas Martijn Oosterwijk svarade för en heroisk insats och blev utsedd till matchens lirare.

Visby Roma hade 4-0 in i sista perioden och alla trodde det var klart, men det var nära att Vimmerby kommit ifatt. 18.57 satte man 3-4 och jagade en kvittering när man tog ut sin målvakt, men hemmalaget kunde reda ut det och vinna.

– Det var slarvigt av oss att släppa upp dem, säger Einar.

Vimmerby satte full fart från början och Visby Roma hade svårt att få till något ordnat spel. Vimmerbyspelarna låg tätt och hårt hela tiden på dem hela tiden.

Det blev en mållös första period.

Artikelbild

Andra perioden var det ett helt annat hemmalag, helt plötsligt var det mer fart och nu var det Visby Roma som hade greppet och man fick också en smakstart med 1-0 redan efter nio sekunder, målskytt var Markus Kinisjärvi. Hemmalaget fortsatte att övertyga och 5.59 kom 2-0 genom Mathias Sundberg.

Vimmerby kom tillbaka och hade skott i stolpen, skott i kryssribban och 1-2 hängde i luften. Men i stället kunde Einar Engström göra 3-0, han rundade målburen och köksvägen kom trean.

Artikelbild

– Det var ett viktigt mål, de var lite på gång där, säger han.

I tredje perioden satte Mikael Adamsson 4-0 och de borde stängt matchen, men den blev i stället onödigt jämn på slutet innan slutsignalen ljöd och det stod 4-3 på resultattavlan.

Artikelbild

Redan på söndag kan Visby Roma utöka segerraden, då ställs man mot Hudiksvall och även den matchen spelas i Visby.

Läs hela liverapporten från matchen här.