Säsongsavslutning gav framtidshopp

Kallt i luften när två fastlandskuskar tog var sin trippel. Bland hästarna var de yngre hetast.

En champion som avslutade starkt. Claes Sjöström tog tre segrar under säsongens sista dag, här med Kalmarhästen Evoque.

En champion som avslutade starkt. Claes Sjöström tog tre segrar under säsongens sista dag, här med Kalmarhästen Evoque.

Foto: David Skoog

Trav2019-10-31 17:11

Lady Youline visade prov på vilken hårding hon är. Yngst i fältet, sämsta spåret och ett motstånd där de flesta var killar och hade tjänat mer pengar bekom inte primadonnan från Tingstäde. 

– Jag blev lite orolig själv till slut men hon är ärlig och vill inte släppa någon häst förbi sig, sade Roger Malmqvist efter att ha slagit ännu ett banrekord tillsammans med Team Hoffmans pärla.

Tjelvar Andersson och Micael Stjernström är en bra kombination. Tre årssegrar har det blivit och nu var det 5-årige Rasmus Raz som tog en helt överlägsen viktoria.

Dagens tredje 5-åring i följd att vinna lopp blev Thunder Rick som med Linda Sedström, Örebro, behåll ledningen från start till mål.

4-åringsfinalen lockade med hela 75 000 kronor i förstapris och då tyckte tydligen banans redan klara champion, Claes Sjöström, att det var dags att kliva in i handlingen.

– Hon fick ett perfekt lopp med bra draghjälp, sade Sjöström om Evoque och han passade på att tacka för i år med att hylla alla bra kunder, stämningen på Visbytravet och, som vanligt är man böjd att säga, banunderlaget.

– Jag vill påstå att det tillhör topp-fem i Sverige och det är mysigt att köra på!

Av bara farten satte banans numera sjufaldige kuskchampion sedan dit sin egentränade Steps From Heaven i loppet för de mest oerfarna.

Finalen av Visbytravets Treåringsserie blev stökig med flera galopper av de mer betrodda. Det profiterade Brown Eyed Girl på som tack vare sin startsnabbhet pep till spets direkt från sitt innerspår. Därifrån höll hon säkert undan på fina tiden 1.15,4, tillika nytt banrekord över kort distans med voltstart för 3-åriga ston. 

– Hon är stänkrädd och har nog inte riktigt förstått vad det här går ut på ännu men nu var hon bra, sade Micael Stjernström som körde.

Montéloppet utmynnade i en tät slutstrid vilken vanns av Julia AnderssonJaguar Zon, som ägs av Hemsebon Kaj Funck. Mantorpstjejen är obesegrad på Skrubbs i år med fem segrar.

Ännu en Micael Stjernströmseger sedan med Henrik Hoffmans Mistelns Zudersand, en spetsvinst för Tom Tom Club med vikarierande Martin Malmqvist i sulkyn och en tredje femetta av Claes Sjöström med Red Alert W.F. fick avrunda den här travsäsongen på Skrubbs.

Toppen 1

Lady Youline fortsätter att imponera. Banrekord igen trots kylan. Snacka om hedersmärr!

Toppen 2

5,5,5,4,3,3,5,5,4 och 4 var åldrarna på dagens vinnare. Det unga hästgardets dominans känns inspirerande inför säsongen 2020. 

Dagens tredje lopp gick till Örebro och Linda Sedström bakom Thunder Rick.
Dagens tredje lopp gick till Örebro och Linda Sedström bakom Thunder Rick.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!