Som stor talang inom både fotboll och innebandy tillbringar Tove Sandelin en stor del av sin fritid på Visborgsområdet. Iklädd den svartgula Endretröjan huserar hon mycket i Ica Maxi Arena.

Härförleden gjorde hon såväl debut som mål för Endre i SSL med Endre.

Samtidigt var Tove redan i fjol en viktig pjäs för P18 i division 1-fotbollen, spelade samtliga matcher utom en. I år har P18 inga utländska spelare och de har dessutom tappat flera tongivande namn, så 17-åringen kommer inneha en än viktigare roll på hemmaarenan Visborgsvallen, belägen endast något hundratal meter från Ica Maxi Arena.

Artikelbild

| Tove Sandelin var ordinarie i P18 redan i fjol.

– Ja, man är här en del, säger Tove Sandelin med ett leende.

Den gångna veckans köld har dock haltat växtligheten och det dröjer ytterligare ett tag innan Visborgsvallen är i spelbart skick. Dagens seriepremiär förläggs därför till Säves konstgräsplan istället.

För motståndet står fjolårets tabellnia Täby. Idrotts-Gotland har viss revansch att utkräva på Stockholmsförorten.

– Ja, det vore kul att vinna mot Täby. Täby slog ju ut Endre i innebandyslutspelet och dessutom vann Täbys herrar över Gute i deras premiär förra helgen.

Artikelbild

| Det är upp till bevis för årets unga och hemvävda version av P18.

Med hänsyn till innebandysäsongen har Tove inte tränat med fotbollslaget mer än två veckor inför premiären.

– Jag går på fotbollsgymnasium, så där har det blivit en del träning men med klubblaget har jag bara tränat i två veckor.

Artikelbild

| De sista finslipningarna under torsdagens träning.

Hon känner dock att formen är god inför premiären.

– Ja, det tycker jag.

Hon ser att hon kan dra nytta av den ena sporten när hon utövar den andra, att det främjar hennes utveckling.

– Exempelvis är det mer närkamper i fotbollen, det gör att jag har ett mer utvecklat närkampsspel på innebandyplanen.

Kombinationen av idrotterna har egentligen bara ett minus, menar hon.

– För mig blir det inget uppehåll när fotbollssäsongen tar slut, då tar innebandyn vid och vice versa, så det blir inte så mycket vila och det är väl den enda nackdelen.

Målet är att kombinera de två sporterna även på sikt.

– Jag hoppas det. Jag kan inte se mig själv hålla på med bara den ena sporten. Det har hänt att jag har behövt prioritera den ena sporten framför den andra, men inte så att jag måste sluta med den andra.

På fotbollsplanen är hon mångsidig sett till positioner.

– Jag har varit lite överallt, och jag tror jag kommer vara där jag bäst behövs, men jag kommer inleda som vänster yttermittfältare. Och det är på mittfältet jag trivs bäst.

Hur ser du på säsongen med P18?

– Vi har tappat en del rutinerade spelare och har ett ganska nytt lag, så det är upp till bevis för oss. Det kommer kanske ta lite tid, men jag tror att vi kommer få ihop det bra ändå, säger Tove Sandelin.