Visby Roma jagar sjätteplatsen i allettan södra. En placering som innebär hemmafördel i play off 1. Det såg också länge ut som att laget skulle knipa tre poäng mot Dalen i Skandia Mäklarna arena inför 271 personer i går kväll.

Men en 3–1-ledning förvandlades till 3–3 i slutet av den tredje perioden. Först efter sudden-straffar kunde lagkaptenen Mikael Adamsson fixa bonuspoängen.

– Tycker vi är värda att vinna. Åter gör vi en bra prestation och det lovar gott inför fortsättningen, sa Per Gustafsson, tränare i Dalen till Hockeyettans livesändning.

Efter en mållös och händelsefattig inledning lossnade det tidigt i mittenperioden för Visby Roma.

Backen Josef Sjöblom serverade Markus Kinisjärvi i slottet – och det var 1–0 efter knappt tre minuter.

Dalen fick chansen i power play flera gånger i första perioden, utan att få till det. Men när Emil Wahlberg satt utvisad efter en tripping passade Timmie Persson på att styra in kvitteringen bakom Martijn Oosterwijk i Visby Roma-kassen.

Efter målet började hemmalagets tur att dra på sig utvisningar. Då kom också 2–1 när Johan Eriksson hittade rätt från blålinjen. Skottet var inte hårt, men välplacerat och målvakten David Elmgren var skymd.

– Vi börjar knackigt, men växer in i det. Vår andra period är helt okej ändå, sa Visby Roma-backen Jonathan Granström.

Dalen fick en tveksamt dömd straff i slutminuterna. Poängkungen Daniel Håkansson sjabblade dock bort möjligheten att kvittera och kom aldrig till något avslut.

Tidigt i sista perioden kunde i stället Emil Fahlander öka på ledningen bakom Elmgren. Dalen hade inte gett upp. Med knappt sju minuter kvar att spela kom 2–3 och strax efteråt även 3–3. Hemmalaget hade ytterligare en puck över mållinjen, men något mål blev det inte eftersom domaren blåst för spelare i målgården.

Visby Roma är kvar på åttonde plats i en haltande tabell. Redan i morgon gästar sjuan Nybro Vikings.