Visby Roma åkte på storstryk, 9–2 senast lagen möttes. I Visby ishall blev det betydligt jämnare och hemmalaget öppnade målskyttet. Nick Hedemyr gav hemmalaget ledningen efter att ha tryckt in en passning från Carl Ericson.

En närmast fullsatt Visby ishall fick jubla.

En lovande öppning, men det räckte inte till.

Visby Roma körde fast gång på gång, fick ingen ordning på spelet och hade det inte varit för en strålande insats av Martijn Oosterwijk i Visby Romas mål så hade spänningen försvunnit snabbt.

Andremålvakten svarade för en riktigt stark insats när han fick chansen från start.

För övriga lagkamrater knöt sig spelet. Huddinge tog tag i matchen och vände redan i den första perioden. De utökade till 3–1 och 4–1, när Visby Roma försökte kämpa sig in i matchen så blev det felpassar och kontringar åt andra hållet. En stabilare insats än sist lagen möttes, men Huddinge var snäppet vassare.

Med knappt sex minuter kvar väckte Visby Roma liv i matchen när de blixtrade till i en kontring. Emil Fahlander satte en reducering och väckte liv i tillställningen.

Detta räckte inte och Huddinge kunde vinna, ganska rättvist sätt till matchen som helhet.

Noterat: Nygamla målvakten Daniel Gibl var på plats och med det ser Visby Roma ut att ha fått honom från Slovakien till Gotland på rekordtid.