Sedan tränarbytet har Endre vunnit två matcher med 6–5. Nu väntar en tuffare utmaning i form av Pixbo på bortaplan. Backen Stephanie Boberg, i somras värvad från just Pixbo, tror att det blir en bra värdemätare.

– Det tror jag absolut. Jag tyckte även Karlstad var en liten värdemätare nu efter jul, men det är klart Pixbo ligger över oss i tabellen så det blir en bra värdemätare. Det är ett duktigt lag, så det kommer nog bli en rolig fight, säger Stephanie Boberg.

Blir det speciellt att återvända till Wallenstamhallen och spela för bortalaget?

Artikelbild

| Tom Iversjö.

– Ja såklart. Jag har ju mött Pixbo på hemmaplan men jag har inte mött dem där, på min andra hemmaplan, sedan jag kom till Endre. Det blir speciellt, jag känner ju tjejerna väldigt väl. På ett sätt blir det lite som att komma hem, men det är kul om man har ett hem på flera ställen.

Landslagsspelaren tycker att formkurvan är stigande.

– Jag tycker att jag växer in i den gula tröjan allt mer. Jag har höga krav på mig själv och det har omgivningen också, jag får ha tålamod och jobba vidare men jag tycker att jag allt mer börjar hitta tillbaka till den nivå jag befann mig på förra säsongen. Jag hoppas att det fortsätter så som det har gjort de senaste två matcherna för det har känts väldigt bra.

Pixbo åkte på en rejäl smäll senast, 0–7 mot Täby, och dessutom drabbades de av ett par tunga skador. Backen Amanda Mellberg, som under hösten gjort comeback efter en korsbandsskada, drabbades av en ny korsbandsskada och strax efter det så slet Ida Sundberg, lagkapten och landslagsback, av en hälsena. Dessutom bröt målvakten Agnes Lindblom foten innan jul.

– Det är väldigt tråkigt för Pixbo, jag lider med spelarna. De är duktiga alla tre, framför allt Ida Sundberg, men man ska inte räkna bort något lag, framför allt inte i den övre delen av tabellen. De kommer gå in med samma inställning och jag hoppas att skadorna inte kommer påverka deras prestation alltför mycket.

För Endres del saknas alltjämt målvakten Sophia Lundmark på grund av den ljumskskada hon ådrog sig förra veckan.

– Sedan är Erika Nilsson fortfarande borta på grund av skada, men i övrigt så är spelarna skadefria, säger Endres tränare Tom Iversjö.

Han förutspår en tuff match.

– Oavsett deras skador kommer det bli väldigt tufft på söndag, vi måste maxprestera. En nyckel för oss blir spelet med boll, att värdera det rätt blir väldigt viktigt, säger Tom Iversjö.