Marcus Nobell blev historisk på lördagskvällen. Aldrig tidigare har någon fått ta emot GA-bollen – priset som Gotlands bästa fotbollsspelare – tre gånger.

Vi kan kalla det ett hattrick. Den här gången var valet inte så svårt.

30-åringen har gjort mål på löpande band hela säsongen och snittar nästan ett mål per match. Riktigt bra på den här nivån.

Totalt blev det 21 på 24 matcher. Med det var han också näst bäst i division 2 norra Svealands skytteliga.

Det var nära att Nobell tog hem den också. Till slut landade Vasalunds Andreas Rako på 22 mål. Ett bättre än Nobell alltså.

– Men då har han gjort något på straff också, sa Marcus Nobell till mig med ett leende på läpparna på Fotbollsfesten som rundar av den gotländska fotbollssäsongen.

Både Nobell och Rako gjorde varsitt mål i helgen. FC Gute-spelaren borde kanske gjort något ytterligare i 3–1-segern mot Gamla Upsala.

Framför allt grämer han sig nog över två jättelägen i den första halvleken. I den 27:e minuten hittade William Jan in med en perfekt passning till en fristående Nobell i straffområdet. Forwarden fick dock ingen vidare träff och skickade bollen högt över ribban. Några minuter senare sköt Nobell i ett bra läge, men bollen tog på en försvarares ben på mållinjen och chansen rann ut i sanden.

– Klart det hade varit kul att vinna seriens skytteliga, men det är inte så viktigt för mig egentligen, fortsatte han.

Nobell fick GA-bollen första gången 2013 – då som kreativ mittfältare på Gutes mittfält. I fjol gjorde han 14 mål och fick sin andra boll.

Jonna Appelgrenär också ett bra val som vinnare av GA-trofén. Visst fanns det flera kandidater som Pauline Mårtensson (vunnit trofén två gånger tidigare) och Camilla Ronström som också gjort bra säsonger. Jonna är en modern mittback med bra längd och fina fötter, det har hon visat under flera säsonger. Nu drar 19-åringen vidare och förhoppningsvis hittar hon en bra klubb i Stockholmsområdet.

Jag tror Appelgren kan vara redo för elitettan redan nästa säsong. Fotbollsfesten hade för övrigt flyttat vidare till Donners event. I fjol gjorde galan, förlåt festen, comeback efter flera års frånvaro. Bra tycker jag. Däremot borde programmet ses över, även om budgeten inte kan erbjuda mycket mer.

Det blir väl många pauser och så fort sista pristagare hyllats blir lokalen halvtom i ett nafs. Hade också varit trevligt om årets segrare i Gotlandsfyran Fardhem Garda fått vara med. Klubben var nominerad i sju kategorier, men kunde inte vara på plats på grund av kvalspel till division 3.