VECKANS TRAV Jaha, nu börjar det osa hett inför Visby Travfest. Dels för att uppsnacket redan är igång, kanske Daniel Redén gav klartecken att komma med någon eller några av stallets alla stjärnor i går då han var på plats för att tävla, men dels också för att det går så ofattbart bra för det svenska landslaget i fotboll just nu. Vi har tjatat om det här tidigare i denna spalt men nu blev det ju faktiskt så att Sverige vann sin grupp och därmed hamnade på den sida i slutspelet där risken/chansen finns att vi spelar semifinal onsdagen den 11/7 klockan 20.00. I så fall kan man undra om Visbytravets sportchef, Simon Röcklinger, förhandlar med Cirkus Brazil Jack om att upplåta sitt tält till förmån för några storbildsskärmar och en bardisk istället för den show man blivit inbokade att köra. Kan bli svårt att då be om största möjliga tysssssstnad, tror ni inte?

De människor som skriver elaka saker om andra på nätet måste vara bland de mest patetiska varelser som finns. Det verkar finnas så mycket förakt där ute. Visst, en del politikers beteende och flathet kan få mig att småkoka inombords och absolut, jag tycker också att Jimmy Durmaz gjorde ett uselt inhopp i matchen mot Tyskland. Det finns tillfällen då jag ser en travkusk ta beslut som får mig att skrika högt framför tv:n och kasta spelbongar och tipstidningar all världens väg, men att därifrån börja hata på sociala medier och/eller skriva personliga hotbrev finns inte på kartan.

På tal om politiker så drar Almedalsveckan igång strax och då det under några år kördes ett så kallat politikerlopp på Skrubbs agerade jag utsänd reporter för Travronden. Som tur är hålls nu detta spektakel på Solvalla under elitloppsfredagens lunchtrav istället. Herregud, vilken tråkig tillställning vi snackar om. Några representanter från de olika ungdomsförbunden ”tävlar” mot varandra i dubbelsulky med någon stackars proffskusk bakom sig och spänningen uteblir givetvis helt, trots idoga försök från referenter och andra. De år dessa avhölls här hemma kände jag mig ungefär som radio- och tv-reportrarna under matchen mellan Frankrike och Danmark i tisdags, kan jag tro. Enda skillnaden är kanske att de unga politikerna såg ut att ha ganska roligt, till skillnad mot de redan slutspelsklara miljonärerna på planen vilka halvsovande rullade boll sakta till varandra och bara såg ut att längta hem.

Det gör jag också ibland.