Marcus Nobell, 30, förlängde nyligen sitt avtal med FC Gute, men nu står det klart att målkungen Marcus Nobell lämnar klubben trots allt. Samtidigt betonar han att det inte är på grund av fotbollen som han fattat beslutet.

– Det var ett svårt beslut och i min ålder blir jobbet vid sidan av fotbollen viktigare. Jag har under en tid känt att det kanske var dags att testa något nytt och nu dök det upp ett jobb i Stockholm som jag såg som en rolig utmaning efter nio bra år på Payex, säger han.

Vemodigt att lämna laget?

Artikelbild

| Marcus Nobell lämnar Gute efter att ha fått ett jobberbjudande i Stockholm han inte ville tacka nej till. En tung förlust för Gute.

– Ja, så klart känns det lite knepigt att lämna laget och klubben som jag har en stark koppling till.

Hur ser du på Gutes situation?

– Gute har tappat flera bärande spelare som behöver ersättas, men samtidigt kommer det många duktiga spelare underifrån och jag är övertygad om att man blir minst ett mittenlag.

För Gute kommer beskedet som ett dråpslag även om man visste om förutsättningarna.

– Det stod inte direkt på önskelistan att leta efter en ersättare till Marcus Nobell. Vi kommer att sakna Marcus både på och utanför planen, men jag förstår också att det finns annat i livet än fotboll. Nu får vi försöka hitta en ersättare, säger Mikael Waktel, tränare i Gute.

Ni har haft besök av både Fredrik Johansson och Marcus Kettler. Är de fortfarande aktuella?

– Ja, det hoppas jag att de är, men det är inget nytt där, säger Mikael Waktel.

Marcus Nobell återvände till klubben inför säsongen 2017 och med ambitionen att föra moderklubben till division 1.

– Det svider att vi inte lyckades för jag tyckte att vi hade förutsättningar för det, men av olika skäl blev det inte så och vi var i slutändan rätt många poäng ifrån att riktigt vara med och hota om de platserna.

Klart är att Nobell vill fortsätta spela ett par säsonger till, men någon klubb finns inte i dagsläget.

– Jag vill spela i division 2 eller högre. Jag har många kompisar däruppe och känner folk i flera klubbar. Vi får se var jag hamnar, men jag har två bra säsonger här så det ska nog lösa sig. Däremot har jag sagt att jag i den mån det går helst vill undvika att hamna i samma serie som Gute.

Marcus Nobell gjorde 14 mål 2017 och 21 mål i år och fick efter båda säsonger motta GA-bollen (priset till öns bästa fotbollsspelare).

Har du gjort din sista match i Gute nu?

– Man ska aldrig säga aldrig, men det mesta talar för det. Jag ser inte mig spela så många år till. Jag känner att det börjar ta emot mer och mer med försäsongsträning och jag spelar på en position där kroppen tar mycket stryk.

Flytten till Stockholm sker i februari.