Uppdaterad: Kahls andra JSM-guld för dagen

Linus Kahl är glödhet. Andra dagen på SM-tävlingarna inleddes med JSM-guld på 200 meter medley och 100 meter bröstsim.

Linus Kahl följde upp sitt JSM-guld på 200 meter bröstsim under torsdagen.

Simning2019-11-14 14:45

Dag två kunde inte ha  börjat bättre för 18-årige Linus Kahl.

För ett år sedan gjorde han sitt bästa lopp i 200 meter medley med tiden 1.59,40 som räckte till SM-silver.

På torsdagen kapade han sitt personliga rekord ytterligare när han vann JSM-finalen på starka 1.58,90.

Spårvägens Robin Hanson inledde racet snabbast, men Kahls vändning från fjäril till ryggsim höll hög klass och när det var dags för tredje sträckan (bröstsim) manglade gotlänningen motståndet och avancerade från tredje till första plats och därefter var segern aldrig hotad.

Linus vann med en 1,25 sekunder före klubbkompisen i Landskrona Emil Hassling medan Hanson slutade trea.

– Det kändes väldigt bra. Jag hade ett behagligare ryggsim än vad jag brukar och mitt bröstsim var väldigt bra under loppet, säger Linus Kahl.

Tiden var dagens klart snabbaste i grenen och direktkvalificerar Linus till kvällens SM-final där han har ett silver att försvara.

Formen höll i sig även i JSM-finalen i 100 meter bröstsim som Linus Kahl inför mästerskapet hade stora förhoppningar om att göra resultat i.
Precis som i medleyfinalen blev det en uppgörelse med klubbkompisen Emil Hassling och där Linus hamnade efter i starten men kom tillbaka under loppets andra del och vann på 1.00,51 – även det ett personligt rekord i grenen.

– Jag kom inte in i vändningarna som jag ville, men jag är nöjd med hur kroppen känns övertygad om att jag kan simma ännu snabbare ikväll, säger han inför torsdagskvällens SM-final.

Linus tid var den totalt tredje bästa bakom storfavoriten Johannes Skagius och Emil Persson.

Elias Lyth, 14, som är Wisby Simsällskaps representant i JSM simmade också 100 meter bröstsim och slutade på en 36:e plats på tiden 1.07,78 och det är en putsning av det personliga rekordet med 24 hundradelar.