Linus Kahl fick en kalasstart på SM i Eskilstuna med JSM-guld på 200 meter bröstsim.

Linus Kahl inledde SM strålande.

Simning2019-11-13 12:47

Linus Kahl hade en bra känsla inför SM och inte minst bröstsimmet.

– Bröstsimmet har kommit på sistone. Jag har som mål under hela säsongen att framför allt förbättra mitt 100 bröstsim så det ska bli kul att se hur snabbt det kan gå på SM, sade Linus Kahl till helagotland.se inför SM.

När SM-tävlingarna inleddes under onsdagsmorgonen visade sig den känslan riktig då 18-åringen från Visby som numer tävlar för Landskrona vann JSM-guld i 200 meter bröstsim på 2.11,28.
En putsning med över två sekunder av hans eget personliga rekord.

– Det var otroligt skönt att få ett bra första lopp. Nu vet jag verkligen att formen sitter där den ska, säger Linus Kahl.

Och guldet var aldrig i farozonen utan Linus hade hela loppet igenom minst en sekund till godo på sina konkurrenter.

– Jag hade en väldigt kontrollerad, skön öppning och kände att jag hade bra krafter genom hela loppet, säger Linus Kahl.

När han nådde kaklet var han 1,59 sekunder före Neptuns Tor Leander.

På onsdagskvällen simmade Linus Kahl SM-final på 200 meter bröst (senior) och slutade på en fjärde plats. Linus Kahl pressade den mer rutinerade Patric Ridell, Neptun, länge i bronsmatchen men fick till slut se sig slagen med 35 hundradelar.
SM-guldet blev som väntat en uppgörelse mellan landslagssimmarna Erik Persson, Kungsbacka och Adam Paulsson, Elfsborg där storfavoriten (Erik Persson) vann på 2.04,95 som också var nytt mästerskapsrekord.

Även 14-årige WSS-talangen Elias Lyth simmade JSM i bröstsim slutade på 2:24,54, vilket är en putsning av hans personliga rekord med 3,2 sekunder. Elias slutade på 18:e plats.

Karta: Munktellbadet