Vad är det som händer i Hangvar SK?

Den frågan är väl motiverad med tanke på den senaste tidens många avhopp från deras division 4-lag.

Enligt uppgifter GM tagit del av så bara dagar innan seriepremiären 13 april mot Väskinde hoppade sju tilltänkta spelare i a-laget av och lämnade klubben.

Artikelbild

| Hangvar vann division 4 och kvalade till division 3 säsongen 2016, men tog sig inte upp.

Ett tufft faktum för vilken klubb som helst.

Klubben fick panik och gjorde allt för att de skulle stanna kvar, men man lyckades inte med att få behålla dem och till premiärmatchen jagade man spelare och lyckades till slut få ihop ett lag där bland andra tränaren Tage Söderdahl tvingades hoppa in i laget.

Hangvar förlorade premiären med 2–7, sen dess har man även mött När, ny förlust, nu 0–2 och man parkerar sist i tabellen.

När Gotlandsmedia pratade med Hangvars ordförande Johan Bengtsson, så var han fåordig och kunde inte uttala sig i nuläget.

Artikelbild

– Nej, det finns inget att säga just nu, men vi ska ha ett möte på tisdag där vi ska prata om det här och efter det så vet jag mer. Just nu kan jag inte säga någonting, säger Johan Bengtsson.

Men stämmer det att det är sju spelare som lämnat klubben?

– Det är flera stycken, vi vet ingenting, det är jobbigt just nu och jag har inget att säga innan mötet på tisdag, säger han.

Tränaren Tage Söderdahl är dock optimistisk och ser att man trots allt lyckas få ihop spelare till både ett a- och ett b-lag.

– Vi har jobbat jättehårt för att lyckas få ihop det, vi kommer att ha ett visst samarbete med Fårösund och sen har vi fått tillbaka några ”nygamla” spelare, men de behöver ju träna ikapp lite, säger Tage Söderdahl.

Varför spelarna ifråga valt att lämna klubben vet han inte, det kommer kanske fram på mötet på tisdag.

– Visst har vi haft lite dålig närvaor vissa träningar, men därifrån och lämna klubben är ju rätt stort. Det är hårt att vara ledare, man lägger ändå så pass mycket tid på det här och vi måste försöka att ha lite fotboll här på norr också så att inte allt blir koncentrerat till stan, säger han.

Enligt uppgifter så har flera av de avhoppade spelarna valt att gå till Stenkyrka som anmält lag till division 6.

– Jag vet inte vad som hänt med lagidrotter, känslan för laget börjar att försvinna mer och mer, det är ofta jaget som går före laget, säger Tage.

Men det ser trots allt ut som att Hangvar står starka och ska reda ut den här stormen också.

Förra säsongen hade Hangvar också problem med spelare som ville lämna klubben sent inför säsongen.

Hangvar ville stoppa dem för att statuera ett exempel att man inte kan hoppa av i sista stund. Efter ett extra styrelsemöte ändrade sig Hangvar och släppte spelarna.

Nu är man där igen.