Ögonskadan från torsdagens match mot HC Dalen, var så pass allvarlig att han utesluter spel.

Speciellt sedan han kvällen efter drabbats av ett bakslag.

– Det kom bara i fredags kväll. Jag tyckte att det gick ganska bra men så blev allt bara grumligt igen, som att vara blind. Jag såg ingenting på det ögat, förklarar han.

Ett ytterligare läkarbesök senare, efter den olyckliga klubbträffen precis invid vänster öga, visade att koagulerat blod hade lagt sig bakom pupillen.

– Jäkligt otäckt men nu verkar det gå åt rätt håll. Även om jag bara kan se suddigt, fortsätter Adam Eriksson.

Han är nu inte ensam på Visby Romas skadelista inför första matchen i kväll.

Oskar Lundberg är avskriven på grund av knäskada, backen Josef Sjöblom är borta efter en svårare axelskada, backen Erik Palm har avstått träning efter en smäll i segern mot Dalen senast.

Backen Fredrik Sandberg finns det däremot en öppning för efter hans fingerskada.

Vid en hastig blick ser utgångsläget tufft ut när Allettan södras starka tabelltrea kliver in i playoff-spelet.

Men Adam Eriksson ser inga skäl till att grumla lagets chanser.

– Nej, varför det? I PO2 är alla lag jämbördiga, säger han och utvecklar.

– Vimmerby är ett bra lag, absolut. Man de tror nog någonstans att de har ett övertag då de har två hemmamatcher på sig i helgen.

De två mötena i Allettan ska inte tillskrivas allt för stor betydelse. Första var mitt i Visby Romas flera matcher långa förlustsvacka medan Vimmerby öppnat starkt. I hemmareturen vann Visby Roma med 4–3 – sedan de närapå tappat 4–0 med bara kvarten kvar.

En match som Eriksson också missade, på grund av magsjuka.

– Vi var bra på gång då, med ett häftigt flow och vinster mot både Kristianstad och Kallinge. Men att vi hade 4–0 på dem var kanske inte helt rättvisande och att de sedan skulle trycka på, ja, det visste man ju. Men nu i PO2 spelar det ingen större roll.

Någon anledning att summera säsongen finns inte. Annat än att det varit väl svajigt.

– Jo, men då ska man jämföra med i fjol när vi tog oss till kvalserien efter att bara ha varit målskillnad ifrån att vinna Allettan. Och visst, hade vi åkt ur PO1 nu så hade det varit lite fiasko. PO2? Ja, då är det ändå godkänt men vi ska ju till PO3, och då är det bra, ser ögonskadade Adam Eriksson ljust på sitsen.

Men för egen del är det över.

– Läkarna har sagt en månad utan hockey överhuvudtaget. Då får jag gå på is i mitten av en kvalserie i så fall och nej... det känns inte aktuellt. Självklart surt, speciellt när man spelat 40 matcher, säger han.

– Och sett fram emot just det här.