– Just nu känns det väl så där, det var inte så här man tänkte att det skulle sluta, säger Mikael Rynell.

Det var i söndagens match mot Karlberg på Gutavallen som olyckan var framme. Matchklockan hade passerat 87 minuter och på resultattavlan stod det 0–3.

– De kommer runt på vår högersida och jag slänger mig fram för att glidtackla bort bollen, men på något sett hamnar min vänsterarm under kroppen och vrids till. Jag kände direkt att det här var något annat.

Gutekaptenen linkade av och på sjukhuset konstaterades att det rörde sig om en radiusfraktur i underarmen. Under måndagen opererades och gipsades Rynell på Visby lasarett.

– Gipset ska jag ha i en månad och efter det ska jag vara försiktig så det blir ingen mer fotboll i år, konstaterar han.

– Dessutom kommer jag att ställas inför lite utmaningar här hemma. Vi fick vårt tredje barn för tre veckor sedan och det var en ganska tuff förlossning med akut kejsarsnitt. Det gör att min fru får inte lyfta något tyngre än vår nyfödda. Och så jag med gipsad arm på det, säger han.

Mikael Rynell kom till FC Gute inför 2016 och fick snabbt en huvudroll i Gutes mittfältsuppsättning.

– Jag har trivts kanonbra i laget och med allt runt omkring. Det är klart att det inte varit på samma nivå som tidigare, men ändå roligt att få fortsätta att lira på en ganska bra nivå.

Årets säsong har varit hackig även om man bortser från helgens skada.

– Jag missade en månad av försäsogen på grund av en sjukdom. Det gjorde att jag inte fick någon ordentlig försäsong och det märks när du börjar bli lite till åren som fotbollsspelare. När du saknar grundträningen och försöker stressa tillbaka så drar du lätt på sig småskavanker. Det var först nu i sommar som jag kände mig bra så kom det här.

I vintras fyllde han 36 år.

Det pratas om att det här din sista säsong. Stämmer det?

– Jag vill snacka med klubben först, men det är inte omöjligt att det blir så.

Mikael Rynell inledde karriären i Hammarby, gick vidare till BP innan han flyttade till Skåne och spelade i allsvenskan med Landskrona. Därefter bar av till Danmark och spel i superligan. 2012 kallade Hammarby kallade på nytt och en dröm gick i uppfyllelse.

– Jag är ju uppvuxen på Söder och började spela i Hammarby som liten så när jag fick äntligen spela i A-laget var jättehäftigt. Vi vann mot Halmstad med 1–0 och jag spelade fram till målet, minns han.

Annars passade Rynells spelstil bättre in i den danska fotbollen och där blev han bland annat utsedd till årets spelare i den danska motsvarigheten till superettan.

– Jag hade mina bästa år i Danmark. I Esbjerg var jag inte helt ordinarie, men vi var bara minuter från brons och en Europa League-plats. Det var ändå en kul säsong. Annars är jag mest glad över att man fick göra det man drömde om som liten som att spela i Hammarby, allsvenskan och även utomlands.