Gotländska VM-debuterade i Ungern

Under helgen avgjordes VM i sportkörning i Ungern. Marika Strömberg och hennes team var på plats men lyckades inte riktigt konkurrera ut resten av världseliten.

Marika och Caroline Strömbäck placerade sig bäst i precisionskörningen där de hamnade på en tiondeplats.

Marika och Caroline Strömbäck placerade sig bäst i precisionskörningen där de hamnade på en tiondeplats.

Foto: Marika Strömberg

Ridsport2019-09-30 16:00

Marika Strömberg står med lastbilsekipaget på en bensinmack i Tyskland när Gotlands Media får tag på henne. Tillsammans med tre gotlandruss, sin dotter och groom Carolin Strömberg samt hästskötaren Signe Hoas har hon placerat sig på en 19:e plats i VM i sportkörning för par i Ungern.

– Det känns fantastiskt, alla gjorde ett bra jobb. Ganska länge trodde vi att vi skulle få en pallplats i konkörningen men i slutändan blev vi tia där.

Sportkörning innefattar tre separata grenar. Dressyren avgjordes i torsdags förra veckan, den cirka två mil långa marathonbanan gick av stapeln i lördags. Och under söndagen var det dags för konkörning.

– Det ska gå riktigt jäkla fort mellan konerna, vi rev en boll och fick lite minuspoäng när vi drog ned på farten efter det. Russen har kortare ben än många andra ponnys så vi fick ligga på ordentligt, säger Marika Strömberg.

Enligt Marika Strömberg var just marathontävlingen extra händelserik, ett av hindren var i slutändan tvunget att plockas bort då flera ekipage ådragit sig skador där. 

– Det var ett vattenhinder med betong istället för grus, det blev väldigt halt och många hästar kom upp med skrapade ben. På en häst såg det ut som att benet bara hängde när den kom upp  ur vattnet.

Marika Strömberg har under 2019 plockat hem förstaplatsen i både SM och nordisk-baltiska mästerskapen i sportkörning. I år kvarstår en tävling på gotland innan det är dags för en lite längre viloperiod.

Karta: Kisbér
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!