Adam Ladebäck, 27 år, överraskades på torsdagsmorgonen med priset Årets idrottspersonlighet 2019 på Gotland. Det var en märkbart tagen pristagare som i direktsändning fick ta emot priset av P4 Gotlands kanalchef Jacob Wesley och Fredrik Persson från Gotlands idrottsförbund.

– Jag är jätteglad över det, jag hade ingen aning. Jag blev jättelurad och jag vet fortfarande inte om jag riktigt greppat det, säger Adam Ladebäck ungefär 15 minuter efter att han kommit ut från radiostudion.

Han hade blivit inkallad med kort varsel till Radio Gotland och han hade ingen aning om vad som väntade.

– Jag trodde att det hade hänt något på riktigt, det kom en flash att jag skulle till radion, och jag trodde att det hade hänt något.

Varför tror du att det blev du?

– Jag brukar vara ganska bra på att analysera, men det här kan jag inte riktigt analysera. Jag vet inte riktigt. Jag jobbar hårt, tränar och gör allt för att döma så rätt och så ofta som möjligt men varför blev det just jag? Det vet jag inte riktigt.

Vad utnämningen innebär har han inte riktigt hunnit greppa ännu. Men utdelningsceremonin kommer äga rum nästa torsdag officiellt med Gotlands idrottsförbund.

– Jag vet att jag får skänka pengar till en idrottsförening på Gotland som jobbar med ungdomar.

Men vilken förening som kommer få pengarna är han inte helt bestämd med ännu.

– Nej, men jag har en förening i tanken.