P18 IK har tappat spelare som Pauline Mårtensson, Jonna Appelgren, Rose McShane och Hilda Nygren.

Nu lämnar också lagkapten Frida Starkenberg laget.

– J. Jag började tänka på det här redan i slutet av förra säsongen och fört en dialog med Mange (Magnus Nilsson, ny huvudtränare) fram och tillbaka, säger Frida Starkenberg.

Artikelbild

Anledningen är att Frida Starkenberg är på väg att färdigställa sina lärarstudier och där ingår även en hel del praktik och det skulle innebära att hon skulle missa stora delar av säsongen.

– Därför känns det rätt att ta det här beslutet direkt istället för att dra ut på det så att P18 kan börja bygga laget utan att vänta på mig, säger hon.

Frida Starkenberg, 26, har under vintern spelat futsal med klubben och tränar fortfarande med laget, men kommer inte att vara med när serien startar.

Däremot kommer hon att finnas på Visborgsvallen.

– Jag kommer att försöka ta mig dit och sitta på läktarna och heja på tjejerna. Förhoppningsvis är jag tillbaka säsongen efter, säger hon.

Vad tror du om lagets chanser?

– Vi har många duktiga juniorer som kommit upp och laget är lovande. Jag hoppas att det ska gå bra och att de får in några mer rutinerade spelare.

Magnus Nilsson, som tar över huvudansvaret efter Pelle Olsson Appelgren kommenterar Frida Starkenbergs beslut så här:

– Det är ett stort avbräck förstås och hon är viktig både på och utanför planen. Nu får andra kliva fram.

En rutinerad spelare som gör comeback är Helena Liljeström som har en fin spelarkarriär i P18 bakom sig och vann bland annat GA-trofén som öns bästa fotbollsspelare 2010, men slutade efter säsongen 2014.

– Hon har mycket boll i sig och behöver lite tid efter hon varit borta så länge. Men hon blir viktig med sin erfarenhet och inte minst när Frida kliver av, säger Magnus Nilsson.