Världsmästaren glänste i återkomsten

Världscupen i Kina om några dagar. I helgen dominerade Gustav Bergman stort i Helg utan älg i Lickershamn. "Jag återkommer gärna och springer när det passar, säger han.

Gustav Bergman visade klass i populära Helg utan älg.

Gustav Bergman visade klass i populära Helg utan älg.

Foto: Michael Häglund

Orientering2019-10-20 14:09

Gustav Bergman, OK Ravinen, tillbringade stora delar av somrarna på Gotland som ung. Därför har orienteringsstjärnan och världsmästaren Gustav Bergman en speciell relation till ön. I helgen var han en av 1 000 deltagare när Helg utan älg avgjordes i Lickershamn.

– Väldigt roligt att vara tillbaka, det var just i Lickershamn vi brukade hyra stuga, säger Gustav Bergman efter målgången.

Han brukar springa på Gotland, när tillfälle ges.

– Nu är det kanske tre år sedan jag var med i 3-dagars. Det är alltid trevligt att komma tillbaka. Jag har tävlat i Lickershamn tidigare, men aldrig på den här sidan.

Inte helt överraskande dominerade hans stort, både lördag och söndag.

– Speciellt första dagen kändes det bra. Vi har en bebis på sju månader, så sömnen blev inte den bästa i natt. Jag kände mig något tröttare, men sprang ändå rätt fort och ska inte klaga.

Hur var det att springa?

– Det är väldigt mycket enbuskar så jag ser för jäklig ut nu och är rödprickig över hela benen. Enbuskarna gör att sikten blir sämre och det är en utmaning.

Han var knappt tre minuter före tvåan Oskar Sjöberg, Ok Linne, i mål i H21 på sista etappen. Närmast väntar världscupen i kinesiska Guangzhou i helgen.

– Det är snabba puckar, jag åker på måndag, säger Gustav Bergman med ett leende.

Även hans sambo Helena Bergman vann D21 i överlägsen stil.

Vid tävlingarna i lördags inträffade ett dödsfall då en tävlande i en av de äldre klasserna föll ihop. Därför hölls en tyst minut på arenan innan söndagens etapp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!