INNEBANDY

Sedan det i torsdags blev offentligt att Örebro sparkar tränaren Viktor Matsenius och att han blixtsignerade ett kontrakt med IBK, har han varit i mediebruset.

I en intervju med webbsajten Ibnytt.se är Matsenius tydlig med sin målsättning för Visby IBK, hans nya uppdragsgivare.

Matsenius har ett framgångsrikt CV. En trend tänker han inte bryta.

– Föreningen är proffsig och har tydliga mål som jag verkligen gillar. Det ska sägas att jag aldrig missat ett kval, den bedriften vill jag ha kvar även när denna säsong är över, säger han till Innebandynytt angående att nå topp fyra och kval till SSL.

Han är sedan flera år väl bekant med Visby IBK:s huvudtränare Tom Iversjö, som var högst delaktig i den snabba övergången.

Matsenius ser att det finns gott om outnyttjat kapital i Visby IBK:s för säsongen tunna, men namnkunniga trupp:

– Ett väldigt talangfullt lag med en grym defensiv, jag kände direkt att det finns knappar att trycka på samt kräma ut ytterligare lite av varje individ, säger han vidare.

I morgon eftermiddag tar IBK emot suveräna serieledaren Jönköpings IK.

Den nye matchcoachen har sin första game plan klar.

– Både jag och Tom kommer vara tydliga med att de spelare som är heta spelar. Punkt slut. Sen om det är åtta eller femton spelare får varje match utvisa.

Senast Viktor Matsenius besökte Ica Maxi arena var med just IBF Örebro för knappt ett år sedan. Då var han och Tom Iversjö nära att råka i luven på varandra och målvakten Calle Bending fick hålla isär kompisarna – den nu nya tränarduon.