– Jag har fått signaler på att vi kommer att överskrida med någon miljon, säger Tommy Gardell.
Det förekommer uppgifter om att priset kommer sluta på cirka 100 miljoner, stämmer inte den uppgiften?
– Den är helt ny för mig. Jag har hört någon miljon, jag vet inte var de uppgifterna kommer ifrån. Vi har inte löpnande räkning som Sveriges Radio rapporterat, det vill jag absolut dementera.
Tommy Gardell förklarar att han inte har några definitiva siffror i nuläget, men att projektledaren har fått i uppdrag att räkna på var totalsumman kommer att hamna.
Det är två ändringar som gör att slutsumman kommer att bli något högre. Dels är det den så kallade jumbotronen som blir lite dyrare. Men största ökningen står restaurangköket för. Istället för ett uppvärmningskök har O’Learys, som ska driva restaurangen, begärt att det byggs ett tillagningskök.
Varför ska regionen stå för den fördyringen om ändringen är på restaurangens begäran?
– De kommer att få betala mer i hyra än om vi hade byggt ett billigare kök, det är så man tar tillbaka en investering, säger Tommy Gardell.