Spelmässigt finns mer att önska. Men FC Gute fick med sig tre poäng mot Norrtälje på ett blåsigt Gutavallen.

– Ja, inte mycket att skriva hem om. Vi har lite flyt att vi inte ligger under i halvtid också, säger Marcus Nobell.

Bortalaget – som haft en tuff vårsäsong och skrapat ihop fyra poäng inför resan till Gotland – inledde piggt och hade några vassa lägen i medvinden. Målvakten Dylon Powley var ute och fladdrade i straffområdet, något som Norrtälje var nära att utnyttja. Några minuter senare sköt Shirko Shhab i stolpen. Powley räddade också ett bra avslut från Sylvin Kayembe i matchinledningen.

Artikelbild

– Vi spelar inte bra och det är mycket bolltapp i konstiga lägen. Vi får inte igång något eget spel heller.

Första kvarten i andra halvlek var Gutes bästa. Då kom också Nobells fullträff. Inbytte Jens Hägg jobbade fram en hörna på högerkanten. Kaptenen Mikael Rynell slog till och till slut damp bollen ner framför fötterna på matchhjälten.

– En inåtskruvad hörna, som först touchar på Kevin (Wickman). Då hade vi lite tryck åtminstone, även om vi inte spelar fantastiskt, säger Marcus Nobell.

Hemmalaget kom av sig och sista halvtimmen handlade mer om att bevaka ledningen.

Artikelbild

– Vinden påverkar kanske lite i första, men vi ska kunna hantera det bättre. I andra blir det jobbigare för Norrtälje att skicka iväg bollarna och dom kommer väl inte till några direkta farligheter.

Efter den tunga starten har Gute tre raka segrar och klättrar upp på sjunde plats.

– Vi har en del att jobba på, men poängen ger trygghet och självförtroende. Vi har hittat vinnarspåret igen och bygger vidare på det, säger Marcus Nobell som också fått det att lossna och gjort tre mål på de senaste två matcherna.