Marcus Nobells beslut att lämna FC Gute är ett av de sportsligt tyngsta beskeden klubben fått på länge.

Och att det kommer månader efter att man tappat sin mittfältsmotorn Mikael Rynell gör inte saken lättare för Gute tvingas nu definitivt att börja om på ruta ett.

Jag minns att jag skrev för två år sedan att ”Marcus Nobell vore en perfekt matchning för FC Gute om man vill vara med och slåss om en plats i division 1”.

Ett par veckor sedan presenterades han och han var öppen med att drömmen var att spela upp Gute i division 1.

Så långt gick det inte.

Gute lyfte aldrig under Jens Wedeborgs ledarskap och flera skador och spelarförluster senare kan vi nu summera att fjärdeplatsen 2017 blev klubbens främsta under Nobells tredje sejour i moderklubben.

Nobell själv däremot har levererat hela tiden och på det sätt klubben önskade.

14 mål 2017 och personbästa 21 mål 2018 och två GA-bollar är svart på vitt.

Och att hitta någon ny klubb i stockholmsregionen lär inte vara några problem.

Risken att tappa Nobell som varit den främsta Gutespelaren under de senaste tio åren kände Gute väl till eftersom det i det nysignade kontraktet fanns en klausul där han hade rätt att bryta.

Nu dök ett nytt civilt arbete upp och som Nobell valde att hoppa på, men förutom målen tappar Gute också en spelare med betydligt fler egenskaper än målskyttet.

Den sportsliga ledningen står nu inför en rejäl utmaning och logiskt är att föra allt för att värva Fredrik Johansson (Täfteå) och Marcus Kettler (Karlberg) som besökte klubben i november. Kettler har ett förflutet i klubben och Johansson gjorde 22 mål i Norrlandstvåan.

Vill man vara med och slåss i toppen bör man gå för båda.