Gute avslutade bra och bjöd hemmapubliken på tre läckra mål.

Det sista nickade mittbacken Samuel Wattskog in tidigt i andra halvlek – när gästerna jagade ett kvitteringsmål.

– Skönt att göra mål. Jag är ganska stark på huvudet och tränarna vill ha mig där inne i mitten på fasta situationer, säger Samuel Wattskog och fortsätter:

Artikelbild

| Villiam Dahlström blev också målskytt.

– Jag har haft några lägen under säsongen, men det gäller att sätta dit den också.

Hemmalaget kontrollerade händelserna efter målet och säkrade femteplatsen i serien. Inför helgen var jagande Skiljebo en poäng efter Visbylaget.

– Året har varit både bra och dåligt skulle jag säga. Efter en tuff start kom vi igång ordentligt och hade en lång period med bara vinster innan sommaren. Hösten har varit lite upp och ner.

Wattskog har fått mer och mer speltid och haft en startplats på slutet, när mittbacksparet Gustaf Nordkvist (avstängd) och Kevin Wickman (skadad) saknats. Mestadels har Wattskog spelat bredvid Viktor Segerlund i mittlåset.

Artikelbild

| ...liksom Marcus Nobell (till vänster).

– Jag har startat fem-sex matcher och det har känts bra. Det är lätt att spela ihop med Viktor, han snackar mycket med mig under matcherna.

Målet är att ta en ordinarie tröja i framtiden.

– Jag jobbar för en startplats på sikt, säger Samuel Wattskog.

Ville Dahlström satte 1–0 redan efter tolv minuter, framspelad av skyttekungen Marcus Nobell.

Några minuter senare passade Dahlström fram Nobell och det var 2–0.

– Vi börjar riktigt bra, rullar boll och har bra fart. Visst går vi ner oss lite sedan innan paus, men ändå en helt okej avslutning, säger Samuel Wattskog.