Jag vill välkomna två vänner och före detta lagkompisar från min tid i Granlo BK, det vill säga två av världens absolut bästa innebandyspelare för tillfället. Ja kanske till och med världens bästa back Robin Nilsberth som så sent som i fjol vann SM guld med sitt nuvarande Storvreta IBK, samt världens bästa center tillika lagkapten för svenska landslaget Johan Samuelsson som huserar i ett land där jag tillbringade fyra säsonger nämligen i Schweiz och ”bondlaget” Tigers Langnau strax utanför Bern.

LÄS MER: Landslagsstjärnor intar Gotland

Jag ska ärligt säga att jag är stolt att ha fått lära känna dessa grabbar. Och det ska bli skitkul att ses igen! För det var ett tag sen. Senast jag träffade Johan Samuelsson var också på en landslagssamling men då nere i Schweiz 2013.

Robin Nilsberth träffade jag senast i somras på innebandyns egen VIP-hylla på Kallis som Robin Melin styr upp varje år. Det vill säga ett ståbord som han listigt lurar till sig så att vi hamnar så nära scenen och baren som möjligt. Där står alla smått patetiska innebandyspelare från Visby och Stockholmsområdet och är låtsasrika just den där tisdagen vecka 29. Då är jag stolt som en tupp att hälsa dem välkomna till denna ö!

Det är jag inte idag.

Inte ur ett innebandyperspektiv i alla fall. Låt mig försöka förklara varför.

Idag anländer alltså det stoltaste vi har inom innebandy nämligen vårat herrlandslag. Eller vad sägs om Sveriges meriter år efter år?

Totalt har det spelats tio VM med facit: 1996 Guld, 1998 Guld, 2000 Guld, 2002 Guld, 2004 Guld, 2006 guld, 2008 Silver, 2010 Silver, 2012 Guld, 2014 Guld

Från 1996-2014 har det spelats tio världsmästerskap varav Sverige har 8 guld och 2 silver. Imponerande!

Ett landslag som totaldominerar en så pass stor sport som är näst störst i hela Sverige till antalet utövare med licens. Innebandyn ligger bara efter fotbollen i den statistiken.

Hur ligger vi till på Gotland?

Jag mår illa av bara tanken. På samma vis jag mådde efter valet i USA

Låt mig fritt få leka med tanken att Gotlands Innebandyförbund är Hillary Clinton Och Visby IBK är Donald Trump.

Vad har en innebandyspelare att välja på idag? Om man vill spela innebandy och komma med i landslaget, vilket brukar och ska vara en möjlighet för alla som vill börja med sporten. Vi har två val där inget är bra. Det går att jämföras med en amerikansk väljare för två veckor sedan.

Antingen välja och spela för Clinton (Innebandyförbundet) som kopierade en liga som Visby IBK skapat på grund av för få anmälda lag till en vanlig serie. Inom Clintonkoncernen (förbundet) har det suttit samma personer på posten alldeles för länge som inte ger mig någon utveckling eller förbättring av min egen innebandyvardag. Jag som aktiv ser bara jobben (lagen) försvinna framför mig.

På så sätt blir jag arg och ledsen personligen vilket gör att jag måste kolla åt andra hållet.

Där har vi Trump (Visby IBK) som för sin egen vinnings skull ser en anledning och möjlighet att snacka skit om Clinton där ingenting händer. Och bygga en mur (en egen liga) och på så sätt få innebandyspelaren att känna sig glad och trygg så hen kan få lattja lite boll igen.

Eftersom Clinton bara vill ha en massa skatt (anmälningsavgift) och den är alldeles för hög utifrån vad jag får tillbaka så går idag amerikanen (innebandyspelaren) hellre till Trump och betalar lite mindre för att få delta och låter de pengarna jag lägger förvaltas till nya hotell (sportbarer). Istället för utveckling av den ädla sporten.

 

Nej bättre kan ni Clinton och Trump. Det här borde inte handla om vem av er som ska slå den andra. Sätt er ner, prata och skapa något för det gemensamma goda. Så att barnen på Gotland i alla fall har en möjlighet att bli en Johan Samuelsson en dag.

 

I och med det välkomnar jag Johan Samuelsson och Robin Nilsberth samt resten av landslaget till innebandyns Amerika. Här har vi ingen vinnande verksamhet inom den sport ni arbetar för. För på denna ö motarbetar man varandra genom pajkastning och skapar två likadana produkter. Vilket har skapat noll möjligheter att bli lika duktiga som er.

Det är inget samhälle jag riktigt kan stå för men jag la min röst och jag kommer spela innebandy i GFL i vinter, dricka en öl och äta hamburgare. Jag skäms för det.

Men vad hade jag för val?

 

FÖLJ HELAGOTLAND.SE på Facebook, kommentera och dela våra artiklar!