Det var två lag med siktet bestämt inställt på SSL-kval som ställdes mot varandra i Thomas Arena under tisdagskvällen. Strängnäs och Visby IBK ligger tvåa respektive trea i tabellen där båda har mycket goda kvalchanser.

I första perioden var Visby IBK glödheta. Det var ett fokuserat lag som inte gick att stoppa när de forcerade framåt. Visby utnyttjade de luckor som dök upp samtidigt som de var organiserade i boxplay.

– Vi är formstarka och då sätter man de chanser man får. Det behövs inte så mycket för att det ska bli mål, säger Visby IBK:s Daniel Gonzales Palm.

Om första perioden var het så var andra perioden något svalare. Strängnäs kom igång medan Visby fick träna försvarsspel. Men det såg inte hopplöst ut för Visby IBK.

– Vi är de två formstarkaste lagen i serien så det blir jämna matcher. Det var jämnt sist vi möttes och det var jämnt idag också. Det är tillfälligheter som avgör, säger Gonzales Palm.

Visby IBK hämtade sig efter den något sämre andra perioden och i tredje perioden gick det mesta vägen för Visby. Bortalaget fortsatte att sätta sina chanser och Strängnäs hade inte mycket att sätta emot i sista delen av matchen.

– Vi hade lite medstuds idag och då vinner man. Det är en lagseger, säger Gonzales Palm.

Efter tisdagens vinst har Visby IBK skaffat sig ett bra utgångsläge inför kommande matcher. Kvalet till SSL är närmare än någonsin och på lördag väntar hemmamatch mot tabellsexan Craftstaden i Ica Maxi Arena.