Visby IBK inledde sitt SSL-kval med en första bortamatch mot Thorengruppen. Visbylaget reste till Umeå med tio raka vinster och en tids matchvila i ryggen. Något som tränare Joakim Bandholtz lyfter fram som en fördel.

– Det var bra för oss att få lite paus i matchandet, säger Bandholtz.

Det skulle bli en mardrömsstart för Visby. Luften gick snabbt ur ett laddat IBK när Thorengruppen gjorde mål på matchens första chans. Med första perioden spelad hade Thorengruppen 4–0 och det såg ut att bli en tuff kvalserie för Visbylaget.

Artikelbild

| Marcus Jovic

– Vi får två snabba bollar emot oss och har lite svårt att ta oss in i matchtempot, säger Joakim Bandholtz och fortsätter.

– De kom med en enorm anstormning.

Men i andra perioden repade sig Visby efter mardrömsstarten. IBK:s Markus Jovic jobbade hårt på hemmalagets planhalva vilket belönades med två mål för forwarden. Men även om Visby kom igång var Thorengruppen inte chanslösa. Med två perioder spelade hade hemmalaget fortsatt övertag, och så skulle det förbli matchen ut.

– I andra perioden spelar vi lite enklare och betydligt mindre ängsligt. Sedan straffar de oss på våra misstag, säger Bandholtz.

Artikelbild

Tredje perioden förblir Thorengruppens. Visby orkar inte upp till nivån de skulle behöva hålla för att matcha Umeålaget.

– Luften börjar gå ur oss samtidigt som motståndarna gör det riktigt bra. Vi har aldrig mött det här laget tidigare så vi får fundera på hur vi vill lägga upp nästa match, avslutar tränare Joakim Bandholtz.

Nästa match spelas 10/4 när Visby tar emot Thorengruppen i Ica Maxi arena.