Trots att Endre var favorittippade efter två vinster av två möjliga mot Rönnby under försäsongen och en full pott mot Uppsalalaget förra säsongen, hade hemmalaget svårt att kontrollera gästerna i första perioden. Endre bjöd på några farliga lägen, men Rönnby svarade direkt.

Mot slutet av första perioden hämtade sig Endre en aning när Stina Ander lyckades trycka dit ett mål som sedan dömdes bort. Efter det lyfte sig Endre någorlunda i offensiven. Men trots det blev det en målfattig första period.

Andra perioden inleddes skakigt. Endres målvakt Thea Ekholt gjorde det bra och avvärjde flera farliga skott. Hemmalaget tvingades fokusera på defensiven innan Endres Milla Nordlund kunde sätta dit det efterlängtade ledningsmålet. Men precis som i första perioden dröjde det inte länge innan gästerna svarade, 1–1 var ett faktum.

Artikelbild

– Det var en tuff match till en början, säger Milla Nordlund, tvåmålsskytt för Endre.

I tredje perioden var det ett helt nytt Endre som klev ut på planen. När hemmalaget tillslut fick upp tempot blev det för svårt för Rönnby att hänga med.

– Plötsligt hade jag så stora ytor att röra mig på, skrattar Milla Nordlund.

Efter två snabba mål som gav laget en stabil ledning kunde Endre för första gången under matchen slappna av och hitta ett spel. Och nog lossnade det rejält för hemmalaget. Sista perioden blev aldrig riktigt spännande då Endre lyckades göra fem mål på ett rejält tillbakatryckt Rönnby.

Artikelbild

– Vi njöt av spelet i sista perioden, det flöt på riktigt bra, säger Milla Nordlund.