I helgen kördes första deltävlingen i SM-serien i motocross. Gotlänningen Pelle Gabrielsson Tell, 17, hade sedan tidigare tilldelats ett wildcard och ställde upp i MX2. Målet var att köra sig till en plats i finalheaten, vilket Gabrielsson Tell även gjorde efter att ha kört in på 14:e plats i tidskvalet under lördagen. Detta med tiden 1,53.

Den tiden och den placeringen innebar även att han körde till sig en elitlicens. En licens som utökar möjligheterna att få åka på större tävlingar.

– Målet var ju att ta elitlicens, och det gjorde jag. Tråkigt bara att jag inte kunde köra för fullt i finalheaten, säger Pelle Gabrielsson Tell som åkte på en skada i första finalheatet.

– Jag hade ju tagit mig till final genom tidskval, men 50 meter in i första finalheatet ramlade jag och slog i vänstra underarmen. Så jag drog på liniment och försökte köra heat 2 men det gick inte att köra klokt, säger Pelle Gabrielsson Tell som slutade på plats 40.

Tävlingen kördes i Landskrona, staden dit Gabrielsson Tell flyttade i höstas för att satsa på motocrossen. Han tävlar även för Landskrona Motorklubb.

Hur har flytten till Landskrona varit?

– Den har varit bra, jag har fått bättre träningsmöjligheter här, säger han.

Även gotlänningen Emil Hanebring, tävlandes för Kalmar, var i Landskrona för SM-tävlingarna i helgen. Hanebring ställde upp i MX1 men tiden på 2,05 räckte inte till en plats i finalheaten.