Axelskador på Jonathan Johansson och Tim Athley ställer till det för Visby Roma.Därför värvar man klubblöse Matthias Sundberg, en 24-årig center med gedigen bakgrund där han spelat division 1-hockey i klubbar som Huddinge, Sundsvall och Vimmerby. Säsongen 2012-2013 gjorde han 43 poäng (17+26) på 37 matcher i Huddinge och belönades med ett ettårskontrakt med Djurgården i Hockeyallsvenskan.

I Hockeyallsvenskan blev det 25 matcher och noll poäng innan Sundberg lämnade för Sundsvall som han var med om att föra upp i Hockeyallsvenskan.

I fjol spelade han med Vimmerby, men när lagets säsong tog slut lånades Sundberg ut till moderklubben Flemingsberg i division 3.

Artikelbild

– Matthias är en spelinteligent tvåvägscenter men är mest känd för sina offensiva styrkor. Visby Roma har visat intresse för Matthias tidigare och nu fanns glädjande nog en möjlighet att få honom till klubben, säger André Lundholm, sportchef i Visby Roma i ett pressmeddelande.

Sundberg anlände till Visby vid lunchtid på fredagen och går utan att ha tränat med laget ett enda pass rakt in i laget.

Visby Roma möter i kväll Väsby som jagar en av de fem åtråvärda platserna till Allettan.

– Väsby är ett bra lag, men vi vet rätt väl hur de spelar och det är alltid bra att känna till, säger Mike Beharrell, coach i Visby Roma till Gotlands Tidningar.