– Vi började prata för ett par veckor sedan och det lät kul, men kändes inte aktuellt den här säsongen eftersom jag trodde att vi skulle vara med och slåss om att hålla oss kvar hela vägen ut, säger Adam Kimström.

En förlust mot Örebro raderade ut de chanserna och därefter gick det fort och bara timmar före deadline för övergångar presenterades Adam ”AK47” Kimström av allsvenska Visby IBK.

En värvningsbomb som gav eko i Innebandysverige. För alterntativ saknades knappast utan det fanns förfrågningar även från SSL-klubbar på slutspelsplats.

Artikelbild

– Jag fick ett väldigt bra intryck av klubben när jag var här och hälsade på för ett par år sedan och jag tror verkligen på det här laget.

Vad sa familj och vänner när du valde Visby?

– Först var de nog lite tveksamma, men när jag förklarat hur jag tänker och hur det är att spela här nere är alla glada för min skull. Mamma var här på besök i helgen och hon pratar redan om att köpa lägenhet i Visby, säger han med ett skratt.

En stor anledning till att det faktiskt blev Visby var chansen att vara med och föra upp ett lag i SSL.

Artikelbild

– Det är en dröm. Det var därför jag stannade så länge i Haninge och sedan valde Tyresö Trollbäcken före SSL. Att ta upp en klubb måste ju kännas ungefär som att vinna SM-guld. Men det är svårt. Det vore enormt att få göra det med Visby.

Inför 2016-2017 var Kimström ett av Sveriges mest jagade namn utanför SSL och efter att ha besökt åtta klubbar blev det till slut Thoréngruppen i Umeå där han första säsongen var nominerad till årets rookie.

Med två träningspass i ryggen var det dags för debut i söndags.

– Det var inte den starten man ville ha, man hade nästan räknat med en vinst där. Vi ska ju bara vinna den matchen. Det var för dåligt, men vi blir lite för offensiva och huvudlösa. Vi går lite för hårt och de gör mål på sina kontringar och det gör dom bra.

– Det tar väl ett par veckor innan jag spelat ihop mig med laget, men det kommer, säger fortsätter han.

Adam Kimström skickade fram en macka med extra smör till Wilmer Viinamäkis 2–0-mål, men därefter brakade hela Visby IBK ihop. Trots besvikelsen över resultatet var Kimström imponerad av inramningen som skiljer sig en hel del från Thoréngruppen.

– Det var jättekul att få springa in där, det är en av de finaste arenor som jag spelat i.

1028 personer såg Visby förlora mot Östra SK med 5–7. Det är ungefär dubbelt så många personer som Thoréngruppen snittar på sina hemmamatcher i SSL.

– Det går inte att jämföra. Det här var något annat. Som jag ser på Visby IBK så är man redan en SSL-klubb sett till organisation och förutsättningar med hallen och så. Truppen har jättemycket kvalité så alla möjligheter finns. Nu gäller det bara att ta tag i det här.

Först och främst behövs en seger mot tabelltrean Craftstaden på lördag kväll.

– Allting känns roligt just nu och de är tajta matcher som den på lördag som verkligen gäller något som är roligast att spela, säger Adam Kimström.

Kontraktet med Visby IBK gäller säsongen ut.

– Vi sa att vi tar de här månaderna och känner på det sedan får vi diskutera, men det är ingen omöjlighet att jag stannar här.

↔Mattias Karlsson